Škodí pleti

Zdravá a krásna pokožka je snom mnohých žien. Táto časť tela patrí medzi najdôležitejšie a len malá špinka či nepozornosť dokáže spôsobiť bolestivé akné. Chceš vedieť, čo škodí pleti najviac? Tieto bežné aktivity robievame často, no občas na ne zabúdame. 

Ak chceš mať krásnu a čistú pleť, mala by si sa vyhnúť týmto 4 škodlivým veciam. Čistá pokožka si totižto vyžaduje pravidelnú starostlivosť a disciplínu.

Ideš spať s make-upom

Každej z nás sa už občas stalo, že zaspala s namaľovanou tvárou a neodlíčila sa. V minulosti sme tieto prešľapy robievali po prehýrenej noci, no čím si staršia, tým by si si mala dávať väčší pozor. Ak si necháš make-up dlho na pleti, budú sa ti robiť vrásky a vyrážky, preto pred spaním dbaj na dvojfázové odlíčenie.

Škodí pleti
zdroj: Instagram/ezgihalilbeyoglu

Nemeníš si posteľnú bielizeň

Áno, aj takáto banalita dokáže ublížiť tvojej pleti. Posteľná bielizeň by sa mala meniť jedenkrát do týždňa, najmä kvôli baktériám a hygiene. Nezabúdaj na to, že nevymenená bielizeň poriadne zapácha a v prípade alergikov dráždi aj pokožku. Pravidelná výmena patrí k dôležitým upratovacím praktikám, na ktoré by si v žiadnom prípade nemala zabúdať.

Odličuješ sa len vlhčenými obrúskami

Každá pokožka je iná a to, čo škodí kamarátkinej tvári, nemusí aj tebe. Mysli však na to, že pleť sa musí poriadne vyčistiť od nečistôt, inak sa na nej budú ukladať baktérie, make-up aj mastnota. Používaj rôzne dvojfázové prostriedky a dbaj na svoju rannú, no najmä večernú rutinu.

Vlhčené obrúsky
zdroj: Unsplash/Towfiqu barbhuiya

Nepoužívaš ochranný faktor

Chceš vedieť, čo škodí pleti? V prvom rade vyššie spomínane body, no v druhom to, že nepoužívaš SPF, a teda ochranný faktor proti slnečnému žiareniu. Nenosíš SPF, pretože ti žiaden nesadol? V našom článku TU sa dočítaš o radách, ako si vybrať ten správny a dokonalý na tvoju pokožku.

Nezabúdaj na to, že zdravá pleť je odrazom toho, ako sa stravuješ a ako sa o ňu staráš. Ak ju zanedbávaš, dá ti to vo vyššom veku pocítiť v podobe zvráskavenej a ochabnutej tváre.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty