Tyran

Na svete existuje čoraz viac žien, ktorým je v domácnosti ubližované, no boja sa ísť s pravdou von. Ak máš aj ty pocit, že ťa partner fyzicky a psychicky ničí, mala by si to riešiť. Toto sú niektoré znaky, ktoré ťa utvrdia v tom, že tvoj muž je tyran. 

Bojíš sa mu čokoľvek povedať

Vidíš svojho muža a automaticky dostaneš strach či znervóznieš? Pri svojom partnerovi by sme sa nikdy nemali báť komunikácie či osobného stretnutia. Ak to tak ale cítiš, mala by si od neho čím skôr odísť a vyhľadať pomoc, pretože nie je nič horšie ako psychická nepohoda.

Tyran
zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Stále tráviš čas len doma

Žena, ktorej partner je „tyran“, trávi čas prevažne len doma, pretože sa bojí ísť vonku. Žiaľ, v niektorých prípadoch nevychádza z domu práve preto, že ju muž bije. Po celom tele a tvári má modriny a hanbí sa ich ukázať svetu. Samozrejme, je rozdiel medzi fyzickým napadnutím a hádkou. Chceš vedieť, aký? Klikni SEM.

Pred všetkými ťa ponižuje

Muži, ktorí ubližujú svojim polovičkám, sa snažia pôsobiť ako dominantní a nadradení jedinci. Ak ťa tvoj partner v súkromí, ale aj na verejnosti zhadzuje, nie je to dobré znamenie. Skutoční chlapi milujú svoje frajerky a nemajú potrebu ich ponižovať alebo sa nad nimi vyvyšovať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Neplníš si svoje sny a snažíš sa uspokojiť len svojho chlapa

Ak ženu týra jej partner, zabúda na svoje sny a ciele. Jediné, čo chce je to, aby bol jej muž šťastný, spokojný a aby ju nebil. V konečnom dôsledku sa takéto baby snažia nenahnevať svoju polovičku a zároveň nehovoriť zbytočnosti. Ale len počúvať, o čom sa ľudia v ich blízkosti rozprávajú. Takéto správanie sa však nedá znášať donekonečna a mala by si sa s tým niekomu zdôveriť.

Odísť od muža, ktorý ti spôsobuje strach a bolesť, môže byť veľmi náročné. No čím skôr sa niekomu zdôveríš, tým skôr sa zbavíš bolesti a utrpenia. TU sa dočítaš aj o tom, prečo ženy podľahnú tyranovi až príliš rýchlo a čo na ňom vidia.

Ak zažívaš týranie vo vzťahu a nevieš, kde hľadať pomoc, k dispozícii je národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie. Stačí vyťukať telefónne číslo 0800 212 212.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating