Celulitída
Instagram/cnmedical/calipso_officials

Celulitída trápi v týchto dňoch mnohé z nás, keďže je viditeľná najmä počas letných dní, kedy nosíme odhalenejšie oblečenie. Tento problém sa nedá úplne odstrániť, no môže byť menej viditeľný. Portál WebMd a Healthline poukazujú na tie najúčinnejšie metódy. 

Aj napriek tomu, že celulitída, inak nazývaná aj pomarančová koža, nepatrí medzi zdravotné problémy, mnohé z nás sa kvôli nej trápia práve po estetickej stránke. Toto je 6 metód, vďaka ktorým zmierniš jej viditeľnosť.

Pravidelná zdravá strava

Ako uvádza portál WebMd, celulitída sa tvorí najmä preto, pretože rapídne priberáš alebo naopak chudneš. Okrem iného, sa tvorí aj z nesprávneho a nezdravého stravovania. Zaraď do svojho jedálnička viac vlákniny, ovocia či zeleniny a dávaj si pozor na mastné a ťažké jedlá.

Masážne prístroje

Pomarančovú kožu dokážeš odstrániť nielen zvnútra, ale aj zvonka. Keď sa budeš sprchovať, používaj masážny prístroj, ktorý je špeciálne vytvorený na jej odstránenie. Na svete existuje mnoho pomôcok, preto si vyber takú, ktorá ti bude najviac vyhovovať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ma beauté chimique (@ma_beaute_chimique)

Maderoterapia

Áno, aj táto metóda dokáže narobiť poriadne zázraky. Maderoterapia sa vykonáva pomocou drevených valčekov a dosiek. Jeden z jej hlavných benefitov je práve zmiernenie celulitídy či zlepšenie cirkulácie krvi. Ak chceš zistiť viac o tejto procedúre, klikni na náš článok SEM.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty