8 vecí, ktoré nepatria do príručnej batožiny

Leto a s ním aj obdobie letných dovoleniek je oficiálne tu. Všetky sa tešíme na tých pár voľných horúcich dní, kedy sa zbavíme všetkých povinností až na jedinú – oddychovanie. Avšak kým sa dostaneš do vysnívanej destinácie, môžu nastať rôzne komplikácie, napríklad pri leteckej kontrole. Pripomeň si s nami, čo nepatrí do príručnej batožiny.

Vieme, že balenie na dovolenku je pre mnohé vzrušujúca záležitosť. Avšak, ak cestuješ letecky a chceš sa vyhnúť zbytočným komplikáciám, určite venuj pozornosť tomuto zoznamu.

8 vecí, ktoré nepatria do príručnej batožiny

1. Tekutiny nad 100 ml

Jedným z najčastejších dôvodov, prečo cestujúci musia otvárať svoje príručné batožiny na kontrolu, sú tekutiny. Pamätaj, že každá fľaška, nádobka alebo tubička nesmie mať objem väčší ako 100 ml. Toto pravidlo platí pre všetky druhy tekutín, vrátane kozmetiky, nápojov a gélov. Ak potrebuješ väčšie množstvo, zabaľ ho do podpalubnej batožiny.

2. Ostré predmety

Nožnice, nože, žiletky a ďalšie ostré predmety nesmieš mať v príručnej batožine. Toto zahŕňa napríklad aj športové vybavenie ako sú korčule či rybárske háčiky. Ak ich nutne potrebuješ na dovolenke, zabaľ ich do odbavenej batožiny.

Balenie na dovolenku
zdroj: Freepik/freepik

3. Aerosóly a spreje

Aj keď sú deodoranty a laky na vlasy bežnou súčasťou každodennej starostlivosti, väčšina aerosólov a sprejov nepatrí do príručnej batožiny. Ak sa bez nich nezaobídeš, vyber si malé balenia, ktoré nepresahujú 100 ml, a uisti sa, že sú správne uzavreté.

4. Zapaľovače a zápalky

Zapaľovače a zápalky nesmieš mať v príručnej batožine. V niektorých prípadoch môžeš mať pri sebe jeden malý zapaľovač, ale je lepšie si to overiť u konkrétnej leteckej spoločnosti, ktorou budeš cestovať.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie