Psychologička odhalila, či sú muži naozaj večnými deťmi

Pravdepodobne si už aspoň raz vo svojom živote počula vetu: „Muži sú večné deti.“ Zaujímalo nás, či je tento výrok pravdivý a čím je to podmienené. Na naše otázky nám odpovedala psychologička Barbora Brzáková Krelová z online poradne ksebe.

Je všeobecne známe, ale aj vedecky dokázané, že muži dospievajú neskôr než ženy. Platí to nielen z mentálneho hľadiska, ale aj toho biologického.

Pravdepodobne si pamätáš na posledný ročník základnej školy, kedy si ty už bola obdarená všetkými ženskými prednosťami, ale tvoji spolužiaci sa akoby zasekli v jedenástich rokoch. Správaním aj výzorom.

Mužov ich detinské správanie často neopúšťa ani v dospelosti. Preto nás zaujímalo, koľko pravdy je na výroku: „Muži sú večné deti.“ Ozrejmila nám to psychologička Barbora Brzáková Krelová.

Muži sú večné deti … alebo nie?

„Výrok ‚muži sú večné deti‘ je zjednodušený a stereotypný, ale vychádza z pozorovateľných sociálnych a psychologických rozdielov medzi pohlaviami,“ vysvetľuje odborníčka. „Existuje niekoľko hľadísk, ktoré vysvetľujú, prečo sa tento názor môže objavovať.“

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life