Najčastejšie módne prešľapy, ktoré ženy robia počas leta
Unsplash/Calvin Lupiya/Tora Chu

So slnečným a horúcim počasím prichádza obdobie bohaté na jedinečné outfity. Každej z nás sa tak nejak jednoduchšie strojí a dávame si o čosi viac záležať na tom, čo máme na sebe. Treba si však dávať pozor na módne prešľapy, ktoré na nás počas leta striehnu.

Módne faux pas je niečo, čo sa sem-tam stane každej z nás. Ale existujú aj také, ktoré by radšej mali byť prísne zakázané v pomyselnej Zbierke módnych zákonov. A každé porušenie by bolo prísne trestané. Robíš niektorý z týchto prešľapov aj ty?

Najčastejšie letné módne prešľapy

Neviditeľné ramienka

… ktoré ale vidia všetci. V určitých obdobiach boli horúcim trendom a perfektnou „vychytávkou“, ktorá umožňovala nosiť topy bez ramienok. Mali byť akože neviditeľné, no pravdou bol úplný opak.

V skutočnosti ich videl každý. Nehovoriac o tom, keď časom nepekne zažltli. Chceli by sme veriť, že v dnešnej dobe ide už iba o prežitok, no stále sa nájdu také, ktoré to ešte úplne nepochopili . Ak by ti teda predsa len napadlo, že by si si vzala tieto „neviditeľné“ ramienka, radšej na to rýchlo zabudni.

Prikrátke šortky

Obdobie odhalených zadkov je už tiež dávno za nami. Šortky, ktoré viac odkrývali ako zakrývali, sa nosili niekoľko rokov dozadu. Pôsobia nevkusne, vulgárne a lacno. Vyhni sa im. Ale pokiaľ preferuješ naozaj krátke, zvoľ radšej také, ktoré ti budú siahať pod zadok.

Módne prešľapy - krátke šortky
zdroj: Unsplash/NIKITA SHIROKOV

Nevhodná spodná bielizeň

Správne zvolená spodná bielizeň dokáže divy. Uberie ti niekoľko kíl, krásne vytvaruje postavu a navyše sa budeš cítiť komfortne. Avšak, ak si vyberieš tú nesprávnu, stane sa presný opak.

Pokiaľ si oblečieš šaty či top s tenkými ramienkami, vezmi si podprsenku, ktorá je samodržiaca. Vyhneš sa tak nepríjemnostiam vykúkaním ramienok. Rovnako ak si obliekaš napríklad biely overal, čierne či červené nohavičky asi nebudú tou správnou voľbou. Pozor daj aj na správne zvolenú veľkosť. Ak siahneš po menšej, zbytočne iba zvýrazníš nechcené „faldíky“.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda