Ako začať praktizovať zdravé návyky?

Zdravé návyky, ich budovanie a zbavenie tých zlých môže byť kľúčom k zlepšeniu kvality tvojho života. Aj keď sa to môže zdať ako náročný proces, postupné kroky a malé zmeny môžu viesť k veľkým výsledkom. 

Tvoj denný program by mal obsahovať aj TIETO ciele. Staneš sa tak úspešnou a budeš produktívna. My ti však v 10 krokoch prinášame ďalšie zdravé návyky, ktoré by si mala zaradiť do svojho programu, aby si sa zbavila tých zlých.

Ako si vybudovať zdravé návyky?

1. Stanov si jasné a realistické ciele

Začni tým, že si stanovíš konkrétne a dosiahnuteľné ciele. Napríklad, ak chceš začať cvičiť, do svojho denného programu skús zaradiť tréning, ktorý budeš praktizovať 30 minút, trikrát týždenne. Postupne to môžeš zvyšovať.

Žena pracuje, je workoholička
zdroj: Pexels/Polina Zimmerman

2. Vytvor si plán a dodržiavaj ho

Naplánuj si, ako budeš svoje ciele dosahovať. Zahrň do svojho plánu konkrétne kroky, ktoré budeš každý deň robiť. Napríklad si môžeš určiť, kedy a kde budeš cvičiť, čo budeš jesť alebo ako budeš tráviť voľný čas.

3. Začni s malými krokmi

Nepokúšaj sa zmeniť všetko naraz. Začni s jedným alebo dvoma návykmi a postupne pridávaj ďalšie. Napríklad, ak chceš zlepšiť svoje stravovanie, začni tým, že pridáš jednu porciu zeleniny do svojho denného jedálnička.

4. Nájdi si podporu

Povedz svojej rodine, kamarátom či kolegom, aké ciele chceš dosiahnuť. Podpora od ostatných ti môže pomôcť zostať motivovanou a zodpovednou. Tiež zváž zapojenie sa do skupinových aktivít alebo si nájdi partnera na cvičenie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life