Šperk s významom

Je niečo krajší darček ako ten s hlbším významom? Ak plánuješ obdarovať seba, kamošku či maminu šperkom, máme pre teba tip, ako vybrať ten správny. Zvoľ špeciálny, ktorý bude aj niečo výnimočné symbolizovať. 

Prinášame ti zoznam ôsmich vzácnych kameňov a význam, ktorý symbolizujú. Nájdeš medzi nimi aj ten svoj vyvolený?

Vyber si šperk s významom

Diamant: Symbol večnej lásky a sily

Diamanty sú známe svojou trvácnosťou a nezničiteľnosťou, čo z nich robí dokonalý symbol večnej lásky a sily. Ak hľadáš šperk, ktorý by reprezentoval tvoju neoblomnosť a neochvejné hodnoty, diamant je pre teba ideálny. Okrem toho je to skvelý darček aj na výročia alebo zásnuby, pretože symbolizuje trvalý a nezničiteľný záväzok.

Diamant - symbol večnej lásky
zdroj: Unsplash/Jenna Day

Rubín: Kameň vášne a odvahy

Rubíny sú nádherné červené drahokamy, ktoré symbolizujú vášeň, lásku a odvahu. Preto sú nositelia rubínov často považovaní za odvážnych a silných jedincov, ktorí sa neboja prejaviť svoje emócie a postaviť sa za svoje presvedčenie. Ak si energická a vášnivá osoba, rubín je kameň, ktorý by ťa mal sprevádzať.

Smaragd: Symbol múdrosti a rastu

Smaragdy, so svojou sýto zelenou farbou, predstavujú múdrosť, rast a obnovu. Tento drahokam je ideálny pre tých, ktorí neustále hľadajú nové vedomosti a snažia sa o osobný rast. Ak prechádzaš obdobím zmien alebo sa usiluješ o nový začiatok, smaragd ti môže priniesť vnútorný pokoj a jasnosť myslenia.

Smaragd - symbol múdrosti
zdroj: Unsplash/Hosniye sadeghi

Ametyst: Kameň duchovného prepojenia a mieru

Ametyst je fialový drahokam, ktorý je často spájaný s duchovným prepojením a vnútorným mierom. Tento kameň je skvelý pre tých, ktorí hľadajú rovnováhu a harmóniu vo svojom živote. Ak túžiš po pokoji a duchovnom prepojení, ametyst ti môže pomôcť dosiahnuť vnútorný mier a stabilitu.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty