očami muža

Pravidelne ti prinášame tipy, ako rozumieť mužovi, ako ho zbaliť, nestratiť, uspokojiť a tak ďalej. Teraz sme sa rozhodli povýšiť to na ďalšiu úroveň a máme pre teba úplne novú rubriku OČAMI MUŽA. 

Budeme ti prinášať mužský pohľad na témy, nad ktorými si my ženy trápime hlavy, avšak často márne. Keďže žiadna z nás nedokáže čítať myšlienky, je priam nemožné poznať ich skutočný názor na vec.

Ibaže by sme mali exkluzívnu príležitosť do tej mužskej hlavy skutočne nahliadnuť. A presne takúto šancu ti prinášame. Vďaka našej novej rubrike Očami muža spoznáš skutočný a necenzurovaný mužský pohľad na veci. Avšak si pripravená pozrieť sa pravde do očí?

V historicky prvej časti tohto seriálu sa pozrieme na, pre ženy, jednu z najnepríjemnejších a najtrápnejších situácií, aké zažívame. Pískanie na ulici.

Láska a muž tvojich snov
zdroj: Pexels/Vlada Karpovich

Očami muža: Flirtíky s čajníkom

Keď som nedávno viedol rozhovor so svojou kamoškou, rozoberali sme rôzne výstrelky cez čiaru – takzvané „red flags“ v mužsko-ženskej interakcii.  Keď mi líčila, ako na ňu popiskoval neznámy muž, začal som sa o to zaujímať. Zároveň ma zhrýzala nerozhodnosť, či je toto primitívne popiskovanie trápnejšie než vysoko rozšírená mutácia nedostatočnej kreativity v podobe frázy: „Ahoj, ako sa máš?“.

Podľa rešeršu má táto aktivita v angličtine názov „catcalling“. Slovo „cat“ (doslovne mačka, kočka) sa kedysi používalo ako slang pre ženy, čo prispelo k vzniku tohto výrazu. Catcalling je teda historicky spojený s nepríjemným a neúctivým správaním, ktorého sa muži mali dopúšťať.

Uvedomil som si, že aj ja som bol svedkom tohto správania. Prvý raz, keď som sedel na terase v kaviarni a neďaleko postával kníšuci sa pán s igelitkou zo supermarketu. Okolo prešla nádherná žena a on začal pokrikovať, aký má brutálny zadok. Úchvatné … Určite mu bola vďačná, že jej to oznámil. Len tak ďalej, nabudúce dostane kľúč od mesta!

Druhý raz som bol na prechádzke v parku a pán s býčim krkom upaľujúci na kolobežke zastal, aby mohol pískať po mamičke s kočíkom. Pískal tak intenzívne, že už som otáčal hlavou, z ktorého kútu sa vynorí nejaký pes zo susedstva. Vôbec ma neprekvapilo, že mamička zrýchlila. Už vonkoncom som sa nečudoval, keď nenechala kočík s dieťaťom na mieste a nebežala k svojmu ctiteľovi, ako to pravdepodobne on zamýšľal.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life