keto diéta

Pravdepodobne si aj ty za svoj život vyskúšala nejakú diétu. V tom extrémnejšom prípade si ich otestovala hneď niekoľko a tým si najskôr aj hazardovala so svojím zdravím. Keto diéta je jednou z najzvučnejších, avšak my ti vysvetlíme, prečo nie je pre každého. 

Informácie sme čerpali z webov Firelands Health, Healthline, Science in the News, Web MD.

Vždy s blížiacim sa letom začnú mnohé z nás špekulovať s rôznymi diétami a hľadajú spôsoby, ako sa čo najrýchlejšie dostať k vysnívanej postave. Pravdepodobne však už vieš, že takéto „rýchlo-kvasné“ diéty môžu tvojmu telu skôr uškodiť a priniesť neželaný jojo efekt.

Samozrejme, ak chceš so svojím telom niečo spraviť, úprava stravy ide ruka v ruke s pravidelným pohybom. Táto kombinácia je zaručenou cestou k želaným výsledkom. Avšak je dôležité nepodľahnúť trendom a ak sa rozhodneš pre zmeny v jedálničku, konkrétnej diéte by si mala poriadne rozumieť a poznať aj jej riziká.

meter, chudnutie
zdroj: Unsplash/Diana Polekhina

Čo je keto diéta?

Keto, alebo ketogénna diéta, patrí medzi metódy, ktoré podľa Science in the News podporujú nízky príjem sacharidov a vysokú konzumáciu bielkovín. Medzi takéto diéty patrí napríklad aj Atkinsonova, Paleo alebo South Beach. Vzhľadom na to, že jej popularita sa za posledné roky rapídne zvýšila, začalo ju skúšať väčšie množstvo ľudí a tí sa rozdelili na dva protichodné tábory.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness