Máš chuť na sladké? 4 recepty, z ktorých nepriberieš a uhasíš svoju túžbu
FitnessI keď si muži myslia, že sú jedinou ženskou túžbou, skutočným sen každej ženy je jesť a nepribrať. Chuť na sladké je hocikedy silnejšia, ako predstava letnej dovolenky v bikinách. Ale nezúfaj, problémy budú vyriešené, ak sa inšpiruješ sladkými receptami od Andy Štěch, z ktorých len tak ľahko nepriberieš.
V dnešnej dobe sa okolo nás nachádza toľko potravín a ich náhrad, že jednoducho nemáme problém si klasický recept trocha vylepšiť. Prečo sa ale trápiť, ak existuje mnoho vydarených experimentov? Veľa z nich uverejňujú aj fitness influenceri na svojich sociálnych sieťach. Zhrnuli sme tie najlepšie z nich.
Cheesecake
Kto by nemiloval cheesecake? Často si ho vychutnávame v kaviarňach či reštauráciách, no takto jednoducho si ho môžeš pripraviť aj doma. Čo naň potrebuješ?
- 120 g maslových sušienok
- 400 g hladkého tvarohu
- 125 g nízkotučného cream cheese
Podľa autorky receptu, Andy Štěch, si v prvom kroku rozmixuješ sušienky s trochou vody. Potom si zmiešaš tvaroh a cream cheese s nejakým sladidlom, čiže najčastejšie buď med, alebo cukor a naleješ na korpus. Necháš stuhnúť a môžeš (ne)priberať. Na vrch si daj čokoľvek podľa chuti a suroviny môžeš pravidelne obmieňať.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Donuty
Donuty snáď miluje každá žena. Nielenže dobre vyzerajú, ale aj chutia. Ak si ich upečieš doma, budeš mať navyše dobrý pocit z toho, že vieš, čo ješ. Ako na to? Tento recept je trocha zložitejší, ale hravo ho zvládneš aj bez pomoci.
- 2 bielka
- 50 g celozrnnej múky
- 75 g ricotty
- 20 g proteínu
- 1/2 ČL prášku do pečiva
Bielka si vyšľaháš na sneh a pridáš k ním 75 g ricotty, čo je druh syru. Opäť spolu vyšľaháš.
V druhej miske zmiešaš muku, proteín, sladidlo, prášok do pečiva a preoseješ k zmesi z bielkov. Pridáš ešte trochu vody a všetko vymiešaš. Toto cesto si vyleješ do formy na donuty alebo muffiny a pečieš približne 20 minút. Spravíš si polevu alebo pekne dozdobíš a je hotovo.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.