Najznámejšie zákony

V každodennom živote sa stretávame s rôznymi prekážkami a povinnosťami. Podľa profilu, ktorý sa prezentuje na TikToku ako EnergiaMysli, sú toto 4 najznámejšie zákony, ktoré ti uľahčia život. Portál Medium tiež tvrdí, že vďaka nim bude náš život aj produktívnejší. 

V živote existujú zákony, ktoré nás dokážu povzbudiť a správne nasmerovať na životnej ceste. Ak si budeš pravidelne čítať tieto 4 zákony, tvoj život sa zmení k lepšiemu.

1. Murphyho zákon

„Čím viac sa bojíte, že sa niečo stane, tým je pravdepodobnejšie, že sa to stane.” Medzi najznámejšie zákony patri aj Murphyho zákon, ktorý poukazuje na to, že v živote sa ti stane len to, čo si doňho pritiahneš. To, aké máš nastavené myslenie, taký bude aj tvoj život. Dávaj si preto veľký pozor, čo si v živote želáš a aké sú tvoje myšlienky.

Niekedy treba jednoducho rátať s viacerými možnosťami. Občas si sami privoláme niečo, čo v skutočnosti ani nechceme. V živote je dôležité dávať si pozor na to, aké myšlienky vypúšťame. Ak chceš napríklad urobiť štátnice, musíš veriť, že ich urobíš. Ako uvádza portál Medium, treba očakávať to najlepšie, ale treba sa pripraviť aj na to najhoršie. 

Dobrý život
zdroj: Unsplash/Matteo Di Iorio

2. Kidlinov zákon

„Ak problém napíšete jasne a konkrétne, polovicu ste vyriešili.” Tento zákon poukazuje aj na to, že v živote by sme nikdy nemali chodiť okolo horúcej kaše a všetko povedať na rovinu. Ak máš v živote niečo, čo ti vadí, povedz to. Zbytočné zľahčovanie a prekrúcanie situácie nič nezmení.

Podobne je tomu tak aj pri Parkinsonovom zákone. Ak sa ti niekedy stalo, že si úlohu vyriešila skôr, ako si si myslela, je to práve kvôli tomuto zákonu. Niekedy máme tak málo času na vypracovanie niečoho, že to urobíme oveľa rýchlejšie, ako sme si mysleli.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life