Objav krásy Rakúska: 5 úchvatných miest na jednodňový výlet mimo Viedne

Ak si z Bratislavy a okolia, jednodňové výlety v Rakúsku pre teba nebudú žiaden problém. No nie je to len o nákupoch v Kittsee či prechádzke vo Viedni. Je nespočetne veľa miest, ktoré môžeš navštíviť, či už autom, vlakom alebo aj bicyklom a večer môžeš byť naspäť doma. A my máme pre teba 5 tipov na výlety.

Samozrejme, vo Viedni a jej okolí je toho naozaj veľa, takže by si sa tam pokojne zabavila každý víkend. No čo tak spoznať aj iné miesta? Poteší ťa najmä to, že sú viac späté s prírodou.

Schloss Hof

Začnime miestom, ktoré je len 30 minút jazdy autom z Bratislavy. Zámok (Schloss) Hof je naozaj len na skok a pritom si vieš v jeho okolí užiť krásny deň. Ide o barokovú stavbu, ktorá sa označuje za najkrajšiu v Rakúsku. Kedysi ho údajne navštevovala aj Mária Terézia a odporúčame ho vidieť najmä na jar a leto, kedy sú jeho záhrady ako z obrázku.

Neusiedl am See

Ak ťa láka ísť na prechádzku k vode, potom sa za približne rovnaký čas dostaneš aj k tomuto jazeru, ktoré je na Instagrame známe najmä vďaka svojmu majáku. No okrem prechádzky sa pri Neziderskom jazere dá kúpať, bicyklovať, ale i surfovať.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie