Žena vo fitku má práve relax

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Chceš byť fit, spevniť postavu či zhodiť nejaké kilá navyše? Bez pravidelného pohybu a cvičenia to jednoducho nejde. Všetkého však veľa škodí a tak to je aj v tejto oblasti. Relax je dôležitý pre tvoje telo a napredovanie viac, než si vôbec uvedomuješ. Kvôli tomu, že si dopraješ odpočinok, nemusíš mať žiadne výčitky. 

Fyzická aktivita je výborná nielen pre tvoje telo a jeho formovanie, ale aj pre mentálne zdravie či kvalitný spánok. No trénovať každý deň a nedopriať si takzvaný „rest day“, môže byť iba na škodu. Nikdy sa neodporúča cvičiť každý jeden deň v týždni, človek prirodzene potrebuje aj relax. A to hneď z niekoľkých dôvodov.

V prvom rade, svaly zregenerujú pred ďalším tréningom. Ak ich namáhaš príliš, môžeš ich vyčerpať či dokonca natrhnúť. Potrebuješ sa upokojiť a jednoducho dobiť baterky, aby si predišla zraneniu.

Relax nie je lenivosť

Nie, to, že si dopraješ deň voľna, počas ktorého si poležíš pred telkou alebo si dáš maximálne tak prechádzku alebo meditáciu, neznamená, že si lenivá, a že sa vzďaľuješ od výsledkov. Neustály nátlak a stres z toho, či robíš pokroky, môže mať na teba negatívny dopad. Hlavne ten psychický. Aj tvoja hlava potrebuje vypnúť a mať občas lazy day.

Počúvaj svoje telo – ak ti hovorí, že dnes sa mu naozaj nechce do posilky a ty vieš, že si tam bola včera a máš to v pláne aj zajtra, tak dnešok naozaj pokojne vynechaj. Vynechať cvičenie by si mala aj vtedy, ak sa cítiš byť chorá, zle spávaš či máš pocit, že nie si pri cvičení efektívna. A hlavne vtedy, ak ťa už niečo bolí.

Inak, vedela si, že cvičiť sa dá aj v posteli? Náš nedávny článok, ktorý nájdeš TU, ti ukáže ako na to. Možno ti padne vhod, keď budeš leňošiť vo svojej posteli dlhšie, než je potrebné.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieFitness