zimná krajina v zahraničí
Instagram/jaasiiim/leanne___r

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Krásny výlet či dovolenku môžeš absolvovať aj v zimných mesiacoch. Potrebuješ len poriadne rukavice, čiapku a vetrovku, ktorá ťa zahreje a môžeš plne nasávať atmosféru zimy, snehu a vychádzajúcej pary z úst. Ak si milovníčka zasnežených miest, histórie a zaujímavých krás, tak tieto mestá ťa určite prekvapia. Zima v zahraničí má totiž svoje čaro. 

Obdobie snehu, vysvietených domov a poriadnej zimy udrelo aj do európskych miest. Okrem nádherných vianočných trhov ponúkajú svojim turistom aj zimnú scenériu a úplne iný pohľad ako v lete, či na jeseň. Preto, ak máš možnosť, čas a chuť, neváhaj sa pozrieť do týchto 5 najkrajších miest, ktoré by si v zime určite mala navštíviť.

1. Reykjavík či samotný Island

Toto hlavné mesto Islandu určite patrí k jedným z najchladnejších miest Európy. Unikátny ostrov spolu s mestečkom Reykjavík, sa v zimných mesiacoch ponára to úplnej inej atmosféry a určite sa dostane aj na tvoj zoznam najkrajších miest. Práve tu totiž môžeš zažiť nefalšované zimné dobrodružstvo.

Zimná dovolenka na tomto ostrove ponúka množstvo zážitkov a dobrodružstiev, ktoré sa určite aspoň raz za život oplatí vidieť. Napríklad: polárna žiara, vodopády, sneh, či čadičové útesy, ktoré majú taktiež svoje čaro.

Reykjavik
zdroj: instagram/autumn.head

2. Budapešť

Maďarsko je len na skok od Slovenska. Preto tento výlet v zahraničí môžeš naplánovať aj na víkend. Nádherne vysvietené pamiatky, ktoré sú impozantné nielen cez deň, ale hlavne počas tohto obdobia aj v noci. Je samozrejmé, že snehu tu tak veľa, ako niekde na horách nenájdeš, naopak ťa omámi vôňa pečených gaštanov, či vonkajšie klzisko, na ktorom si užijete poriadnu dávku zábavy, najmä, ak ti korčuľovanie nejde tak dobre.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieCestovanie