Muž a žena - ako vyzerá dôvera vo vzťahu

Je nesmierne dôležitá, no aj tak ju mnohé páry podceňujú. Dôvera vo vzťahu patrí ku kľúčovým bodom, vďaka ktorému môže byť láska silnejšia, dlhodobejšia a skutočnejšia. Je to základný pilier, bez ktorého len ťažko hovoriť o zdravom a plnohodnotnom vzťahu. Niekedy sa vytvorí prirodzene, inokedy na nej treba popracovať.

Dôvera vo vzťahu sa dá posilňovať a ak do nej obaja vložíte všetko, časom si vytvoríte silné puto, ktoré len tak nič nerozhodí. Chce to roky skúšok, no na začiatok vám stačia tieto 3 tipy, ktoré vám pomôžu s jej budovaním.

Naozaj ho miluješ?
zdroj: Unsplash/Becca Tapert

Klamstvo je neakceptovateľné

Dôvera znamená, že si môžete na 100 % veriť, či už v tom, že si uchováte svoje tajomstvá, alebo v tom, že sa na seba viete spoľahnúť. V malých, ale aj veľkých záležitostiach. Jej základom je to, že si vždy poviete pravdu – aj keby mala byť trápna, bolestivá či zahanbujúca. Klamstvo tu nemá čo robiť a preto prelomte ľady a hovorte presne to, čo máte na srdci.

Nepozerajte na to, čo si o vás ten druhý pomyslí. Uvidíte, že časom bude pre vás vyslovenie pravdy to najprirodzenejšie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating