Prečo ľudia podvádzajú

Ak raz niekto sklame dôveru svojej polovičky, len ťažko sa hľadajú odpustiteľné dôvody na neveru. Väčšinou je to krok, ktorý sa jednoducho neodpúšťa a znamená koniec. Kým niekedy je to šok a nič nenasvedčuje tomu, že by sa vzťah mal pokaziť práve takto, inokedy tomu predchádzajú jasné znamenia. Prečo ľudia podvádzajú partnera najčastejšie?

Ide o situácie, ktoré naznačujú, že vo vzťahu niečo nefunguje a keď to človek nevie riešiť inak, môže sa uchýliť aj k takej možnosti, ako je podvádzanie, aby si „uľavil“. Aké sú teda 3 najčastejšie dôvody na neveru? A prečo ľudia podvádzajú partnera, aj keď s ním ostávajú?

Nespokojnosť v intímnom živote

Nevera síce nemusí byť iba fyzická, ale je to jej najčastejšia podoba. Ak nie je človek „od prírody“ sukničkár a nevie sa ovládať, potom sa k nej uchýli najmä vtedy, ak má vo svojom vzťahu problémy. Aj keď je to jeho úplne prirodzená súčasť, nie každý pár sa vie o posteľných radovánkach otvorene zhovárať.

Strach z odsúdenia, hanba či pocit trápnosti sú tak silné, že sú ľudia radšej ticho. A svoje chute si potom naplnia inde.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating