Muž zvyšuje hlas na ženu

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hádky ku vzťahu patria. A sem-tam počas toho aj troška kriku, to sama veľmi dobre vieš. Aj to však má svoje hranice, ktorých prekračovanie nemá nič spoločné so zdravým vzťahom. My, ženy, častokrát nevieme správne reagovať na to, keď na nás partner zvyšuje hlas a je to pre nás veľmi bolestivé.

Ale vďaka vhodnému správaniu v tejto situácii môžeš svojho partnera úplne odnaučiť zvyšovať hlas počas hádok. Tu je niekoľko spôsobov, ktoré ti pomôžu.

Ostaň ticho

Nabudúce, keď na teba zvýši hlas, ostaň ticho. Nie, neznamená to, že týmto tichom mu dovolíš po sebe ďalej kričať, práve naopak. Keď ten, kto kričí, nedostáva podobnú opätovanú reakciu, tak sa väčšinou sám upokojí.

Šepkanie

Skús mu odpovedať na jeho krik šepkaním alebo prípadne rozprávaj tichšie. Neuveríš, ale tvoj partner prestane zvyšovať hlas a začne takisto rozprávať tichým tónom. Urobí to kvôli tomu, aby ťa lepšie počul a zároveň mu to pomôže upokojiť sa.

Ignoruj ho

Nie je nič zlé na tom, keď povieš svojej milovanej polovičke, že sa nechceš baviť, pokiaľ na teba zvyšuje hlas. Jednoducho odíď na chvíľku z izby alebo bytu na prechádzku. Dáš mu najavo, že máš svoje hranice a nedovolíš mu, aby sa k tebe takto správal. Pokiaľ mu na tebe záleží, tak svoje správanie prehodnotí a s kričaním prestane.

Pár
zdroj: Pexels/VeraArsic

Ponúkni mu pomoc

Nabudúce, keď sa začnete hádať a tvoj priateľ na teba bude zvyšovať hlas, skús mu ponúknuť pomoc. A to tak, že sa ho spýtaš, že či to, ako sa správa, nie je náhodou spôsobené nejakými problémami. Možno v sebe dusí nejakú zlosť, ktorú si teraz vybíja na tebe.

Pokiaľ ti žiaden z vyššie popísaných spôsobov nepomôže presvedčiť tvojho partnera, že časté zvyšovanie hlasu nie je cesta k zdravej a otvorenej konverzácii, tak buď na pozore. Je dosť možné, že nevie ovládať svoju agresivitu. Ide hlavne o chlapov, ktorí sú narodení v týchto znameniach zverokruhu.

Viac z kategórieDating