autorka článaku/unsplash.com

Miláno, to môžeš len milovať inak to proste nejde. Po prvom dni strávenom vo Verone, sme sa hneď ráno vybrali do Milána.

Odštartovali sme to drobným incidentom s diaľničnými poplatkami a následne nás čakalo jedno veľmi milé prekvapenie na prechode v Miláne. Cez prechod prechádzal žonglér, ktorý na nás ukázal a cez červenú začal žonglovať. Keď skončil vystúpenie išiel s klobúkom po autách a pri našom okienku vyčaril úsmev a skríkol: Liptovský Mikuláš, Slovensko, čaute dovolenkujete? Čo viac dodať, Slováci sú proste všade a paradoxom je, že príslušnosť k Slovensku cíti človek najviac, keď je mimo neho.

Po príjemnom stretnutí sme zaparkovali a hor sa na to. Začali sme pri najslávnejšej svetovej opere, pokračovali Galériou, ktorá vám vybije dych.

Tam a v celom Miláne sa treba vyhnúť všetkým, ktorý na tvoju ruku budú chcieť silou vôle priviazať svoj náramok, samozrejme nič nie je zadarmo ani tá farebná šnúročka 🙂 (ak si ju však necháš uviazať, garantujem, že ti poďakuje každý predavač, ktorého počas dna stretnete a nie je ich veru málo).

Keď budeš v galérii nezabudni stupiť na býka, ktorého nájdeš na zemi (na fotke ho žiaľ nemám), vraj to nosí šťastie (neviem, dám vedieť).

Architektúra a kultové značky

Taktiež venuj chvíľku ticha architektovi, ktorý túto krásu navrhol (deň pred otvorením prepadol stropom a zabil sa). Dámske pohlavie bude na týchto miestach iste udivene stáť a sledovať obchody s kultovými svetovými značkami ako Prada a pod. napriek tomu si však myslím, že v tomto prípade ostanú aj svetové značky zahanbené – prekoná ich ten priestor a architektúra.

Po miernom kultúrnom šoku nastane ten naozajstný – vystúpiš na famóznom Piazza del Duomo, kde zbadáš tú fenomenálnu katedrálu.

#something #impossible #amazing #awesome #duomo #cathedral #gotica #architecture #milano #italy🇮🇹

A post shared by LilyBeeTravel (@lilybetravel) on

#milano #loveit💞 #love #this #place #piazzadelduomo #statue #lion🦁 #magical #atmsphere

A post shared by LilyBeeTravel (@lilybetravel) on

Hudba pouličných umelcov, majestátna architektúra katedrály (ktorú postavil aby sa dočkal mužského potomka), ktorú ocenil aj Mark Twain, množstvo holubov, ruch, taliančina a celková atmosféra je jednoducho nezameniteľná a treba ju zažiť.

#castello #sforzesco #di #milano #italy🇮🇹 #holiday #mood #happyday #freeday #relax #loveitaly

A post shared by LilyBeeTravel (@lilybetravel) on

Keď budeš v Miláne určite nevynechaj nádhernú Via Fiori Oscuri, ktorá ťa dostane svojou atmosférou a množstvom kvetov. Zastav sa tu na Tiramisu a pohár Prosecca a budeš sa cítiť ako naozajstná Talianka.

#milano #italy🇮🇹❤️ #via #fiori🌸 #oscuri #something #charming #romantics #street #loveit💞

A post shared by LilyBeeTravel (@lilybetravel) on

#fiori🌸 #oscuri #bistrot #verona❤️ #italy🇮🇹 #sunnyday #italian #people #bonjorno #amazing #atmsphere

A post shared by LilyBeeTravel (@lilybetravel) on

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife