Európske miesta vhodné na dovolenku pri mori
Instagram/sardegna_real, Instagram/santorini_greece

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čítala si už náš článok o tom, ako si naplánovať dokonalú dovolenku? K najdôležitejším veciam patrí nepochybne aj výber destinácie. Ak chceš stráviť pekné chvíle pri mori, nemusíš hneď utekať do ďalekej exotiky. Aj mnohé európske miesta ti poskytnú krásne pláže a prostredie, s ktorými budeš určite spokojná.

Už dávno neplatí, že dovolenka pri mori rovná sa Chorvátsko alebo Bulharsko. Nie, že by tieto krajiny nemali svoje čaro, no ak máš možnosť, odporúčame navštíviť aj niečo ďalšie. Vybrali sme pre teba 10 destinácií, ktoré ťa zaiste nesklamú, pretože patria k veľmi obľúbeným a turisticky vyhľadávaným.

Svoju dovolenku môžeš prežiť oddychom na jednej pláži, no určite odporúčame prenajať si auto a precestovať viac miest. V prípade ostrovov sa oplatí obísť ich celé (ak to je možné), pretože každé miesto ti môže dať niečo iné. Záleží od teba, či máš rada aj takýto aktívny oddych.

Najlepšie na tom je, že sme vybrali európske miesta, do ktorých zoženieš pomerne lacné letenky. Ak budeš mať šťastie a natrafíš na akciu, cesta ťa vyjde len niekoľko desiatok eur.

Top 10 tipov, kam na dovolenku pri mori

Sicília

Sicília patrí k Taliansku a ide o najväčší ostrov v Stredozemnom mori. Nájdeš tu aj sopku Etnu, ktorá patrí stále k aktívnym, no aj napriek tomu je veľkým lákadlom.

Sardínia

V Stredozemnom mori leží aj ostrov Sardínia, ktorý je po Sicílii druhým najväčším. Priprav sa na dokonalé pláže, ktoré sú niekedy prirovnávané k tým karibským.

 

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieCestovanie