Žena s hnedými vlasmi
Pexels/Anastasia Tooming

Každá z nás má strach. Bez ohľadu na to, či ide o nejakú fóbiu z vonkajšieho sveta, alebo sa skrýva iba v tvojej duši. Jednou z častých vecí, ktorá nás môže vo vnútri desiť, je strach z toho, že budeš v živote robiť chyby. Že sa nerozhodneš správne, že tvoje činy spôsobia chaos, že budeš zodpovedná za niečo, čo už nevrátiš späť. Mala by si však vedieť, že je to v poriadku. Toto trápi mnoho ľudí a jediné, čo musíš urobiť, je uvedomiť si jednu vec.

Naozaj je v poriadku, ak ťa trápia takéto myšlienky. V poriadku však nie je, ak ťa trápia tak veľmi, že si nimi priam paralizovaná. Ak sa cítiš stratene, dôveruj tomu, že všetko je len obdobie, viac si o tom prečítaš v našom staršom článku.

Keď ťa tieto veci držia pri zemi tak, až máš pocit, že len stojíš na jednom mieste a nedokážeš sa v živote pohnúť vpred. Možnosti a príležitosti ti utekajú pomedzi prsty. Vieš, že im môžeš dať šancu, no keď k nim natiahneš ruku, hlava ťa vráti späť.

Nájdi odpoveď na základnú otázku

Tá znie, Prečo? Prečo by si mala byť väzňom vlastných myšlienok? Prečo má tvoju budúcnosť ovplyvňovať hlas v tvojej hlave, ktorý o všetkom pochybuje? Prečo chceš za všetko niesť tak veľkú zodpovednosť, aj keď nemusíš? Vieš, hovorí sa, že všetko, čo sa má stať, sa aj stane. Nikto z nás si svoj osud nemôže riadiť sám. A nikto z nás nerobí všetko správne. Ale o tom to celé je.

Robiť chyby je skvelé! Práve vďaka tomu sa toho tak veľa naučíš. Vďaka nim sa ti otvoria oči, nové možnosti, nové cesty, o ktorých si ani netušila. Aj ten najväčší omyl tvojho bytia môže byť to najlepšie, čo ťa kedy postretne. Stačí sa na to pozrieť z odstupom času a z druhej strany. Keby nebolo tvojej minulosti, nie si tam, kde si dnes. Všetko má svoju príčinu, aj keď cesta k tomu môže byť ťažká.

Že risk je zisk, to nie je žiadne klišé. Rob veci tak, ako ich chceš robiť. Nepozeraj sa na iných, ani príliš veľa nešpekuluj nad tým, čo sa stane, ak … Niečo sa už len stane, no a? Ak nebudeš občas počúvať svoje srdce a riadiť sa iba hlavou, ktorá občas až príliš polemizuje nad všetkými možnosťami, navždy budeš žiť v jej pasci. Nikto nie je neomylný, ani ty. Ale čo sú skutočne naše omyly? Čo to znamená robiť chyby?

To, čo je pre niekoho chyba, môže byť pre iného správna voľba. Je to len uhol pohľadu. Tak, ak teba trápi ten tvoj, musíš len pootočiť hlavu, nabrať odvahu a vykašľať sa na to, či robíš všetko dobre. To sa jednoducho ani nedá.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife