hips.hearstapps.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zadívala som sa na starší pár, ktorý stál hneď oproti nám. Žena v štyridsiatke objímala svojho muža okolo pása a on ju nežne hladkal po chrbte. Niečo jej povedal, ona sa usmiala a pohladkala ho po líci. Okolo nich behali ich dve deti.

Pozrela som vedľa seba. Stál tam on, mého srdce šampión. Budeme aj my po toľkých rokoch stále do seba taký zaľúbený? Budú okolo nás tiež behať naše deti?  A budeme ešte vôbec spolu?

pexels.com

Stretli sa nám pohľady, usmial sa na mňa a vtisol mi bozk na ústa. Mne však z mysle stále neschádzal obraz toho zaľúbeného manželského páru. A ON si všimol, že som nesvoja. Po pár minútach sa aj opýtal prečo. Pousmiala som sa a nechala som plynúť von svoje pocity. Keď som dorozprávala, zostal ticho, no nie na dlho. Zastal a prinútil ma, aby som  sa na neho pozrela.

„Ľúbim  ťa a budem ťa ľúbiť nech sa deje čokoľvek. Verím, že aj my budeme v ich rokoch stále takí šťastní…“

Pri  jeho slovách som si uvedomila jednu vec. Dobre, nebola jedna, bolo ich hneď pár.

Budeme aj my po toľkých rokoch stále do seba takí zaľúbení? NEVIEM.

A budeme ešte vôbec spolu? NEVIEM.

Budú okolo nás tiež behať naše deti? Ako budeme žiť? Budeme mať prácu, dom?  NEVIEM.

pexels-photo-307791 pexels.com

Neviem. Naozaj netuším ako to bude. No TU A TERAZ sme spolu. TU A TERAZ sa ľúbime. TU A TERAZ je náš vzťah každou minútou, každou hádkou silnejší. Možno to náš vzťah po pár rokoch nevydrží, rozpadne sa ako domček z karát, no tu a teraz sme spolu a budúcnosť je veľmi vzdialená. Neviem ju predpovedať.

To čo sa vo mne vyskytlo, keď som ich videla spolu, bola túžba mať niečo také podobné ako majú oni teraz. No vyskytla sa aj závisť a strach. Čo ak ja nebudem mať taký vzťah? Čo ak ostanem sama s deťmi? Čo ak ostanem úplne sama? Nemá zmysel zamýšľať a zbytočne sa trápiť nad takými vecami. Naše obavy sa nikdy nemusia vyskytnúť v našej realite, tak načo sa nimi zaoberať?

Závisť je nepodstatná. Ja mám niečo, čo nemajú iní. Oni zas majú niečo, čo nemám ja. Každý žije podľa seba tak, ako najlepšie vie.

Nezáviď, nemaj strach, nezaoberaj sa zbytočnými obavami a nevytváraj si v hlave problémy, ktoré nemajú opodstatnenie. Len ži tu a teraz. Užívaj si to, čo je teraz a miluj. Miluj tu a teraz, nie potom, ani vtedy. Lebo v inom čase to už nebude dávať taký zmysel, aký to má teraz.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating