Pexels/Maksim Goncharenok

Uvedomiť si, že láska zo vzťahu vyprchala, to bolí. A možno ani nikdy nezmizla, no okolnosti a život dvom ľuďom vedia priniesť také prekážky a skúšky, že je veľmi ťažké bojovať o ten posledný kúsok šťastia. Môžete si vravieť, že to dáte, no udržiavať pri živote niečo, čo stratilo iskru, to chce buď poriadnu odvahu alebo hlúposť.

Láska síce stojí za tú snahu, no nemôžete sa donekonečna točiť v jednom kruhu, z ktorého nevedie cesta, akú by ste si želali. Je úplne normálne, že sa vzťahy pokazia. Prídu nezhody, hádky, obvinenia, tichá domácnosť, sľuby bez činov, či prázdne slová, ktorým naivne veríme

Nie je jednoduché si to priznať, najmä, ak ste už v dlhodobom vzťahu alebo viete, že ten cit tam stále je, aj keď poriadne skrytý, no občas je jediným východiskom iba rozchod.

Áno, aj keď sa dvaja ľudia naozaj milujú, niekedy musia ísť od seba, aby si veci urovnali po svojom a mohli sa opäť spojiť v tom správnom čase. Snažíme sa zachraňovať to, čo sa pokazilo, ale občas si musíme uvedomiť, že nie všetko sa dá opraviť. V takom prípade to treba nechať tak a začať odznova. Nechať všetko za hlavou, nadchnúť sa, a dať druhú šancu najmä sebe.

Dať šancu sebe na to, aby sme si uvedomili, aké hodnoty v živote máme, čo od vzťahu očakávame, a čo už nemienime akceptovať. Musíme ísť od seba, aby sme sa uistili, že sme neostávali vo vzťahu iba zo zvyku, či kvôli dôvodom, na ktorých vôbec nezáleží. Totiž, jediné, na čom vo vzťahu záleží, je, aby boli obaja úprimne šťastní vo svojom vnútri.

Rozchod je síce tvrdou lekciou, ale v niektorých prípadoch to inak nejde. Sú vzťahy, ktoré boli už tak veľmi skúšané, vzťahy, v ktorých sa preplakalo snáď celé more sĺz, a vzťahy, ktoré ťahajú oboch na dno. A jediné, čo ich môže zachrániť, je práve odlúčenie, ktoré prospeje každej strane. Nebude to ľahké, to nie, ale aby si dala reset láske, nemôžeš byť jej väzňom.

Musíš ju nechať ísť, aby sa aj ona nadýchla a vrátila sa k tebe v plnej sile a kráse. Čím viac by si ju trápila, tým menej by mohla ona robiť šťastnou teba. Vráti sa k tebe v novej forme, o akej si ani nesnívala, a možno bude mať tú tvár, ktorú si už poznala, no tentokrát bude všetko lepšie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating