Instagram/pregnancyandpostpartumtv

Tehotenstvo a materstvo je pre niektoré ženy ten najväčší dar, no nájdu sa aj také, ktoré to čiastočne považujú aj za svoju veľkú obetu. Milujú svoje telo, cvičia, zdravo sa stravujú, páči sa im, keď sú chudé a majú obavy, ako sa budú cítiť vo svojom tele po tom vzácnom akte, ktorým si prešlo. 

Počas 9 mesiacov ich telo naberie nemálo kíl a ony sa s tým nevedia úplne zmieriť, nie preto, že by neboli vďačné za to, že sa stanú matkami, ale preto, že sa cítia neforemné, neohybné a každý pohyb im trvá dlhšie. Najlepšou prevenciou je cvičenie počas tehotenstva, no hlavne aj po ňom.

Ak si mamička či to ešte len plánuješ, zoznám sa s týmito tréningami. Zotavenie po pôrode trvá niekoľko týždňov, počas ktorých je skvelé necvičiť, no neskôr sa do toho môžeš postupne pustiť. Vďaka týmto cvikom sa dostaneš späť do formy a budeš mať telo modelky aj s malým dieťatkom. Opäť oblečieš svoje pôvodné (pred-tehotenské) oblečenie, možno aj menšie veľkosti.

Toto cvičenie je vhodné vykonávať aj s malým bábätkom. Pri ňom neexistujú výhovorkynemohla som, pretože som sa musela starať“. Zober ho na ruky a cvič spolu s ním.

V tomto videu nájdeš jogu, ktorá ti pomôže dostať sa do rutiny pravidelného cvičenia. Je zameraná na dolnú časť tela a na zadok. Taktiež je vhodná aj po cisárskom reze.

Toto cvičenie ti nezaberie veľa času. Je to krátky HIIT tréning, ktorý môžeš odcvičiť aj počas toho, ako dieťa spí. Zameraný je na celé telo a spaľovať kalórie budeš ešte aj dlho po ňom. Taktiež je vhodný aj na diastázu.

V poslednom videu nájdeš cviky na brucho, ktoré je po pôrode asi najproblematickejšou partiou mnohých žien. Aby si však nezanedbávala ani ostatné časti tela, zameriaš sa pri tom aj na pevný zadok.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness