pexels.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Milá budúca cestovateľka,

priprav sa na to, že ťa čaká jedno z najväčších a najlepších dobrodružstiev tvojho života. Verím, že máš niekde v peňaženke alebo v prázdnych stranách pasu založený pokrčený papierik, kde sú spísané všetky tvoje cestovateľské túžby a miesta, ktoré by si chcela navštíviť. Myslím, že by som ti mohla ušetriť sakra veľa času a povedať ti pravdu. Chladnú a skutočnú, presne tú, ktorú nechceš počuť.

Foto: thoughtcatalog.com Foto: thoughtcatalog.com

Možno aj ty hľadáš odpoveď na hlboké, filozofické otázky typu „čo je mojím cieľom“, „kto som“ alebo si niekde v duchu hovoríš „čo to sakra robím so svojím životom.“ Cestovať si sa rozhodla preto, pretože veríš, že odpovede na tvoje otázky sú ukryté niekde v exotických ďalekých krajinách. Tak si zbalila kufre, našetrila nejaké peniaze a vydala sa hľadať odpovede. Prepáč, ale musím potopiť tvoju loď nádejí, pretože odpoveď naozaj nenájdeš. Ale časom zistíš, že to je na tom tá najlepšia vec.

Byť mladá cestovateľka – šialená, spontánna a zmätená, skúšajúca nájsť svoje miesto niekde vo veľkom svete. Aká lepšia kombinácia vlastností by ťa bezpečne dopravila do cieľa a späť?

Obraciam sa na tých, ktorí tvrdia, že našli odpovede, ktoré ľudstvo hľadá. Zanechajte prosím svoje kontaktné údaje dole v komentári. Chcem sa opýtať, ako ste to urobili, lebo si myslím, že ak aj nájdeš určité odpovede, nakoniec predsa len nájdeš niečo iné, niečo oveľa zaujímavejšie. Nájdeš otázky. Nájdeš niečo viac, niečo, čo ťa sprevádzalo celou cestou. Je to nádej.

Dovoľ mi vysvetliť to.

Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Po týždňoch prechádzok krásnymi uličkami, nádhernou prírodou, prestupovaniach z lietadla do lietadla, príde čas tvojho návratu domov. Len čo prejdeš terminálom materskej krajiny, pobežíš do náručia tých, ktorých miluješ. Doma si dáš obľúbené pyžamo a necháš hlavu klesnúť do známeho vankúša. A potom zrazu únava odíde tak rýchlo ako prišla. Budeš tu ležať tak, ako si tu ležala noc pred odchodom, rozmýšľajúc, že nájdeš odpovede na všetky tie otázky, ktoré ti nedali spávať do neskorých nočných hodín.

Bola si si tak istá, že nájdeš odpovede. A teraz, teraz tu budeš ležať s oveľa väčšou kopou otázok než kedykoľvek predtým, premýšľajúc, ako sa to sakra stalo.

Tvoje myšlienky zrazu ožijú a ty budeš spracovávať všetko, čo si videla, ale nemala si čas pochopiť. Vezmú ťa do Henley, kde si si našla kamošov taxikárov z Indie, ktorí už poznajú tvoje meno a vedia kam ťa odviesť, alebo sa zatúlaš do Brightonu, kde si narazila na gang černochov. Potom sa ocitneš pod Big Benom a cestou domov si pripomenieš ten krásny západ slnka nad golfovým klubom. Vtedy si uvedomíš, že cestovanie je to, čo ťa napĺňa. Tvoj život je jazda. Každé booknutie letenky uspokojí tvoju túžbu po dobrodružstve.

Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Ako tu tak ležíš, spomínaš aj na tie cestovateľské dni, ktoré neboli príjemné. Možno si spala niekde na stanici, možno ťa okradli na trhu vo Vietname, alebo si zmeškala let z Londýna. Budeš spomínať na tie dni, keď si bola sama a naozaj ti chýbal domov. Na dni, kedy si si myslela, že to bol koniec, no niečo vnútri ti hovorilo, že to bude v poriadku. 

Iste si spomínaš, že si mala nádej. A teraz si doma, späť vo svojej posteli a uvedomuješ si, že všetko dobre dopadlo. Si v bezpečí a možno len preto, že si mala nádej.

Keď budeš cestovať z miesta na miesto, z krajiny do krajiny, uvidíš toľko úžasných vecí, ale nedúfaj, že nájdeš odpovede. Ani ich nehľadaj. Bola by škoda nájsť ich a žiť život, v ktorom už nie je zvedavosť. Teš sa na nové otázky a hľadaj nádej 🙂

Prajem ti bezpečnú cestu.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife