Pixabay/nastya_gepp

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prípravy Fashion LIVE!, najväčšieho festivalu módy na Slovensku, vrcholia. V dňoch od 15. do 17. októbra sa po ôsmykrát stretne výnimočná architektúra s módou – tento raz v novom Nivy centre.

Veľkolepá šou v réžii Fashion LIVE!, ktorej hlavnou témou je SILUETA, odštartuje už o necelé dva týždne a bude sa konať v úplne nových priestoroch multifunkčného Nivy centra. Moderný projekt, ktorý priniesol Bratislave novú autobusovú stanicu, bohatý mix obchodov a služieb a unikátnu zelenú strechu, bude tri dni hostiť módne prehliadky dizajnérov pôsobiacich na slovenskej aj českej scéne.

Téma SILUETA sa odrazí na vizuáloch a samotnej scéne podujatia. „Každoročne sa snažíme previazať vizuálny jazyk podujatia so scénou. Keďže chceme návštevníkov prekvapiť, zatiaľ k scéne môžem povedať len toľko, že silueta bude to prvé, čo pri jednotlivých prehliadkach uvidia,“ prezradila počas tlačovej konferencie manažérka podujatia Zora Husarčíková.

Milovníkov módy bude určite zaujímať program podujatia – začína sa každý deň o 17:00 a ponúkne niekoľko módnych prehliadok denne. V piatok predstavia v uvedenom poradí svoje kolekcie Ateliér 343, značka Mariná, Silvia Zrebná, freier a Petra Weingart.

Sobotnú sériu módnych šou otvorí prehliadka víťaznej kolekcie finalistky súťaže Fresh Fashion Contest, ktorú vyhlasuje Fashion LIVE! v spolupráci s nadáciou Tatra banky. Mladí začínajúci dizajnéri mali za úlohu spracovať tému RETHINK ME. Podľa rozhodnutia poroty sa najlepšie tejto úlohy zhostila dizajnérka Petra Famlerová.

zdroj: Fashion Live!

Po týždňoch až mesiacoch príprav ďalej ožijú na modeloch a modelkách návrhy dizajnérov Patrika Haaza, svadobného ateliéru Veroniky Kostkovej a značky Puojd. Sobotný večer vyvrcholí prehliadkou Martina Hrču. Posledný prehliadkový deň bude patriť menám Ostrovska createur, Lucia Kürthi, Lenka Sršňová a Boris Hanečka, ktorý trojdňový maratón módy uzatvorí.

Počas celého podujatia sa bude snažiť naplniť vysnívanú predstavu dizajnérov celý produkčný tím spoločne s desiatkami vizážistov, kaderníkov, modelov a modeliek. V duchu témy SILUETA sa bude niesť aj séria troch fashion talkov so známymi osobnosťami zo sveta módneho biznisu s názvom Fashion Talks Powered by EMMA.

zdroj: Fashion Live!

V rámci sprievodných podujatí budú môcť priaznivci udržateľnej módy vymeniť svoje nenosené oblečenie aj na módnom SWAPE, ktorý organizuje Fashion LIVE! v spolupráci s Platformou udržateľnosti. Bude sa konať už tento víkend, v sobotu 9. 10. a v nedeľu 10.10., v časoch medzi 11:00 a 19:00. SWAP je alternatívny spôsob získavania „nových“ kúskov do svojho šatníka. Cieľom je dostať čo najviac pekného a nositeľného oblečenia, ktoré nám len tak stojí v skrini, späť do obehu. Sprievodné podujatia budú prebiehať počas októbra a novembra v moderných priestoroch Nivy centra.

Ako jeden z oficiálnych partnerov podujatia predstaví Nespresso, prémiová značka kapsulovej kávy, návštevníkom nový systém VERTUO pre dokonalý pôžitok z kávy v akejkoľvek veľkosti s dokonalou cremou a počas všetkých módnych prehliadok.

zdroj: Fashion Live!

Viac informácií a podrobný program nájdete na stránke Fashion Live!, kde si tiež môžete zakúpiť vstupenky na podujatie.

Zdroj: Tlačová správa/Fashion Live!

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife