instagram/explorerssaurus_

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O zlomených ženských srdciach, toxických chlapoch či nefunkčných vzťahoch sme už písali mnohokrát. Chlapi nám vedia pekne pomotať hlavu a spôsobiť, že budeme plakať do vankúša ešte mnoho dní. Ale ani my nie sme sväté a robíme chyby. Čo ak si ty tá, ktorá sklamala milovaného človeka?

Budovať vo vzťahu dôveru, to je beh na dlhú trať. Chce to veľa lásky, rešpektu a činov, ktoré dokážu tomu druhému, že ti na ňom záleží a že ti môže veriť. No stratiť ju, to sa dá v jednom okamihu. Niekedy vedome, inokedy iba kvôli chvíľkovému zlyhaniu.

Malé klamstvá, veľká lož, nevera, využívanie partnera. Nezáleží na tom, aký „prešľap“ si spravila. Ak ublížiš človeku, ktorý by za teba položil aj život a ktorý ťa bezpodmienečne ľúbi, veľmi to bolí.

Ak k nemu prechovávaš rovnaké city, potom ťa bude tvoje svedomie hrýzť tak, že to nebudeš môcť vydržať. S druhou šancou mu budeš musieť dokázať, že druhýkrát ho už do chrbta nebodneš. Ale ako si získať jeho stratenú dôveru? I keď tvrdí, že ti odpustil, vidíš mu v očiach, že si na teba dáva pozor.

Možno čakáš, že ti teraz napíšeme jeden trefný všeobecný návod, ako na to. Prepáč, ten neexistuje. Každý má k svojmu srdcu iný kľúč a ty musíš vedieť najlepšie, akým spôsobom otvoriť dvere toho tvojho. No jedno vieme, nie sú potrebné slová, ale činy.

Dôkazy lásky a oddanosti v maličkostiach bežného dňa, ale aj veľké prejavy a občas i obety, ktorými mu dokážeš, že váš vzťah je pre teba na prvom mieste. Že ti môže začať veriť, takým tempom, akým len chce, ale naozaj môže.

Nestane sa tak zo dňa na deň, no ak budeš trpezlivá, podarí sa to. Nebude to ľahké, no váš vzťah bude potom oveľa silnejší. Pretože už ani jeden z vás nedovolí, aby vám znova niečo ublížilo. A už vôbec nie, aby ste to boli vy.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating