Instagram/simonacomedy

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V sobotu sa uskutočnilo finále prestížnej súťaže krásy Miss Slovensko. Keďže nám tvorcovia takýchto relácií podsúvajú, ako by mal vyzerať ideál ženskej krásy, je pochopiteľné, že sa s tým nebudú všetci stotožňovať. Rovnako ako stand-up komička Simona Salátová, ktorá celú súťaž poriadne skritizovala.

Aj keď s ňou veľa žien súhlasilo, našli sa, samozrejme, aj také, ktoré nesúhlasili a začali na ňu útočiť a áno, aj kvôli jej váhe a tomu, že nevyzerá ako dievčatá v súťaži. Napríklad aj pod naším článkom o Simone sa na Facebooku objavilo množstvo nie zrovna príjemných komentárov.

„Ja som pozerala, nevyhrala najkrajšia, ale Simona tiež hneď rieši, vyplakáva, že prečo ukazujú len chudšie. Ja tiež nie som najchudšia, ale nevadí mi, že vysielajú Miss, však to už vysielajú dlhodobo, aj keď program a rôzne veci idú dole vodou,“ znel jeden z komentárov.

K tomu sa hneď pridala ďalšia žena, ktorej sa komičkine správanie nepozdávalo. „Mám rada Simonine hlášky, ale už asi nevie, na čo poukázať. Existujú súťaže krásy aj pre plus size. Dokonca modelky plus size. A ten jej argument, že jej robí zle sa pozerať na chudé baby v telke? Tam je problém potom inde – sebaúcta, seba hodnota mi nedovolí pochybovať nad sebou. Ale to by musela byť v prvom rade ona spokojná vo svojom tele, čo evidentne nie je.“

zdroj: Facebook/Odzadu.sk

Simona nenechala pokojnými ani vody slovenského šoubiznisu, kde sa k téme vyjadrili viaceré osobnosti. Známa fotografka Nina Skalíková napríklad vo svojom príbehu obhajovala štíhle dievčatá. „Inak milujem, ako niektoré ženy, ktoré majú viac kíl, bojujú za „reálnu krásu“ tým, že zhadzujú štíhle dievčatá. Čím je štíhla žena menej reálna ako tá bacuľatá?“

Aj keď nenapísala priamo Simonine meno, je zrejmé, že narážala práve na ňu, pretože komička ako jedna z mála otvorila túto tému kritiky, čím vzbudila množstvo priestoru na diskusiu, no tiež na osočovanie.

zdroj: Instagram/ninaskalikova

Komička na to v priebehu nedele už nereagovala, no v pondelok ráno sa dostala k všetkým správam a nedalo jej nevyjadriť sa. „Dnes som si tu našla pár príbehov a správ, kde si ľudia uľavili na tom, ako ja som tučná a neviem sa s tým zmieriť. Nuž, ja len dúfam, že vám je tak dobre ako mne, s hejtíkom alebo bez. Kto nechce pochopiť, dôvod si nájde. Neútočím na štíhle ženy, pretože to je bodyshaming a ten ak ste si všimli, dosť riešim.

Bolo to aj v príbehoch, stačí čítať s porozumením. Každopádne, ja viem prečo a pre koho to robím, takže tým, čo nechcú chápať, prajem všetko dobré a možno sa raz pochopíme. Nateraz na to nemám čas,“ napísala vo svojom príbehu.

zdroj: Instagram/simonacomedy

Čo si o tom celom myslíš ty a ku ktorému táboru ľudí sa prikláňaš? Myslíš si, že má Simona pravdu a stotožňuješ sa so slovami, ktoré napísala alebo skôr súhlasíš s komentármi ľudí, podľa ktorých to preháňa a nemala by takto „vyplakávať“?

Zdroj: Instagram/simonacomedy, Instagram/ninaskalikova

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieŠoubiznis & Hot News