Pexels/Екатерина Мясоед

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O mýtoch v milostnom živote sme ťa už informovali v našom staršom článku. Teraz prichádzajú na rad mýty o partnerských vzťahoch. Pre mnohých z nás sú súčasťou dennodenného života, ktorý so sebou prináša komplikácie.

Týmto tvrdeniam však nemusíš veriť. Rokmi stratili na pravde a dnes už platí niečo iné.

V nefungujúcom vzťahu musíš zostať kvôli deťom

Mnoho partnerov sa trápi len preto, pretože sa nechcú rozísť/rozviesť kvôli deťom. Avšak, to je to najhoršie, čo pre nich môžu urobiť. Vyrastajú v hádkach, vidia rodičov a ich nefungujúci vzťah, a trpia potichu.

Keď vzťah nefunguje, mali by sa rozísť bez ohľadu na to, či majú deti alebo nie. Pokiaľ sa dvaja ľudia rozídu v priateľskom duchu, bude to pre deti oveľa zdravšie, než keby žili v toxickej rodine.

Partnerské vzťahy sú komplikované

Vieš, čo je komplikované? Nesprávna osoba a neúprimná láska. Ak niekto tvrdí, že vzťah je komplikovaný, ešte nezažil ten pravý. Ten je o niečom úplne inom. Vládne v ňom pohoda, jednoduchosť a smiech. Samozrejme, občas sa aj tam vyskytnú hádky a nedorozumenia, no ani tie nebudú komplikované. Pár si sadne za stôl a všetko vyrieši.

Z každého vzťahu sa po čase stane rutina a stereotyp

Hovorí sa, že po dvoch až troch rokoch vzťahu zamilovanosť klesá. To však neplatí u každého páru. Keď sa dvaja snažia, ani po rokoch ich vzťah neupadne do stereotypu. Rande každý týždeň, kvetiny počas pracovného dňa, spoločné obedy či večere, romantické prechádzky a časté návštevy kina. Láska vôbec nie je nudná.

Vo vzťahu sa žena musí vyspať s mužom vždy, keď bude mať chuť

Občas si chlapi myslia, že frajerky sú ich majetok. Tak to ale nie je. Žena, aj keď je vo vzťahu, má stále slobodnú vôľu. Nemusí ísť do postele vždy, keď má jej drahý chuť. Povedať „nie“ je vo vzťahu veľmi dôležité.

Problémy vo vzťahu môžeš riešiť aj s inými ľuďmi

Aspoň zistíš, že v tom nie si sama, hovorili. Toto je jedno veľké nie. Vo vzťahu sú vždy len dvaja ľudia. Ty a tvoj partner. Riešiť problém s inými nie je správne, dvakrát viac sa to nehodí, ak sú to intímne problémy. Najprv všetko vyrieš s priateľom a až potom, ak budú tvoji kamaráti chcieť, sa podeľ o to, ako ste to zvládli.

Stačí iba láska, ostatné nie je potrebné

Toto tvrdenie taktiež neplatí. Láska je dôležitá, samozrejme. Zo samotnej lásky však kvalitný a dobrý vzťah nevybuduješ. Potrebná je tiež úcta, rešpekt, pochopenie, podpora, otvorená komunikácia, dôvera a mnoho iného. Nemysli si, že ti vzťah vydrží len preto, pretože sa milujete až za hrob. Niektorí sa milovali, no nevydržalo im to.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating