Unsplash/Aditya Romansa

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Žeby nový svetový rekord? Len pár týždňov po tom, čo svet obletela správa, že istá žena menom Halima Cisse porodila v Maroku 9 detí naraz, jej prvenstvo vyfúkla iná. Ako informuje portál Pretoria News, Gosiame Sithole z Juhoafrickej republiky nedávno porodila naraz až 10 detí.

37-ročná Gosiame, ktorá je už mamou dvojčiat, porodila v pondelok neskoro večer cisárskym rezom sedem chlapcov a tri dievčatá. O tejto udalosti informoval miestne noviny jej hrdý manžel, ktorý povedal, že jeho žena bola tehotná 7 mesiacov a 7 dní.

Podľa informácií od žien, s ktorými mamička pracovala, jej bolo najskôr povedané, že čaká 6 detí, no následnou kontrolou sa číslo dvihlo na 8. Ďalšie 2 tak museli byť objavené priamo pri pôrode.

Juhoafrická vláda však uviedla, že zatiaľ nemá nijaké záznamy o narodení detí. Príbeh chcú overiť a v prípade potreby ponúknuť tejto veľkej rodine pomoc.

To, kde sa momentálne rodina nachádza, nevie ani starosta obce, v ktorej by sa mala zdržiavať. Ak túto správu lekári potvrdia, pôjde vôbec o najväčší živý pôrod na svete a Gosiame bude mať svoj vlastný svetový rekord.

Pred pár rokmi obletela svet správa, že istá žena v Indii porodila až 11 detí, no išlo o falošnú správu. Rekord až do minulého mesiaca držala mamička 8 detí.

Zdroj: iol.co.za, factcheck.afp.com, guinnessworldrecords.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieŠoubiznis & Hot News