Photo by Hean Prinsloo on Unsplash.com

Určite sa aj ty niekedy pristihneš, ako si hovoríš, že na sociálnych sieťach tráviš veľa času. Sociálne siete sú dobré, no len dovtedy, dokým nie sme na nich závislí. Tu nájdeš inšpiráciu, ako sa od nich odpútať a užívať si prítomné okamihy.

Maj naplánovaný (skoro) celý deň

Mať rozvrh na celý deň je skvelý pomocník. Dôležité veci nebudeš odkladať a každú chvíľu budeš robiť niečo iné. Na sociálne siete ti nezostane miesto, pretože sa budeš venovať realite. Keď uvidíš výsledky svojej práce, ani ťa ten internet nebude lákať. Dôležité je vždy zaplniť medzeru cez deň, kedy by si znudene pozerala Instagram alebo Facebook.

Venuj sa kreatívnej činnosti

Nemusí to byť niečo profesionálne umelecké, stačí len, že sa tým zabavíš. Môžeš napríklad vytvárať vlastné recepty na koláče, môžeš skúsiť robiť vlastnú domácu kozmetiku, výzdobu do bytu na blížiacu sa Jar alebo niečo, čo ťa upokojí.

zdroj: Photo by Victor Freitas from Pexels

Nájdi si knihu, kde sa dozvieš viac, než na internete

V dnešnej dobe, kedy mladí ľudia uprednostnia film pred knižkou, je to relax. Do knihy si môžeš zaznačovať rôzne poznámky alebo zvýrazňovať odseky, ktoré v tebe niečo vyvolali – potom túto knihu odporuč ďalej a sleduj, akí šťastní ľudia budú okolo teba. Pokojne to môže byť aj e-kniha, dôležité však je, aby si čítala niečo zmysluplné.

Pomáhaj druhým

Dobrovoľníctvo a mimoškolské (mimopracovné) aktivity dnes nie sú také príťažlivé ako kedysi, no budeš sa vďaka nim cítiť lepšie. Odložíš mobil a budeš robiť niečo, čo ti prinesie výsledok až po určitom čase. Na týchto akciách môžeš stretnúť ľudí so zaujímavými životnými príbehmi a veľa sa toho môžeš dozvedieť. Ak sa tieto akcie budú konať vonku, atmosféra bude ešte krajšia.

Pozeraj si len také stránky, vďaka ktorým sa niečo naučíš

Ak ťa aj napriek tomu internet neodradil, aspoň ho minimalizuj. Nepozeraj všetky stránky len preto, aby si sa zabavila. Pozeraj si také stránky, ktoré sa venujú oblastiam, o ktoré máš záujem. Pozeraj si videá o tvojej obľúbenej činnosti, ale v cudzom jazyku. Počúvaj zaujímavé podcasty vtedy, keď pôjdeš behať alebo vtedy, keď budeš na ceste do práce.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life