instagram.com/celbuckingham

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Speváčka Celeste Buckingham zverejnila videoklip k piesni Time Is Ours. Singel, ktorý vyšiel na jej ostatnom albume Bare (2017), pritom predstavila v novej verzii. V nej interpretku sprevádza spevácky zbor.

Pesničku som napísala už dávnejšie s Martinom Maxom Šrámekom a Matejom Miklošom na môj album Bare, ale táto verzia je so zborom BL Gospel. Produkoval ju Rasťo Dubovský, ktorý sa spoločne s Jurajom Lehutom postaral aj o finálny mix a mastering. O aranžmány zboru sa postaral Remo,” priblížila skladbu mladá speváčka, podľa ktorej až teraz dozrel čas na zverejnenie singla a klipu. “S celým príbehom tejto pesničky sa spája myšlienka času. Vznikla totiž už pred niekoľkými rokmi, no až teraz dozrel jej čas, aby uzrela svetlo sveta aj ako singel a videoklip. Som veľmi rada, že si táto pieseň počkala na túto krásnu verziu so zborom, ktorý jej vdýchol úplne nový rozmer. Preto som sa ju rozhodla zverejniť až teraz – po všetkých tohtoročných projektoch a pracovných povinnostiach mi práve predvianočný čas prišiel ako ideálny okamih, kedy odovzdať posolstvo tejto skladby ďalej,“ poznamenala.

Pre Buckingham je Time Is Ours podľa jej slov veľmi špeciálna a osobná skladba. “Vznikala totiž v čase, keď do našej hudobnej rodiny prišiel nový život, narodilo sa malé dievčatko, a zároveň v tom istom čase ma opustil môj milovaný starý otec. V tej istej chvíli som pocítila príchod nového života i odchod starého života a spojilo sa to vo mne do takej silnej emócie, že z toho vznikla nová pesnička,” povedala Celeste o svojej inšpirácii pre skladbu a dodala “Uvedomila som si, že všetci máme len jeden čas. Keď som videla, ako prišiel na svet nový život a ten starý bol zrazu nenávratne preč, pripomenulo mi, aké vzácne sú tie chvíle, ktoré všetci máme.”

Klip vznikol v réžii Martina Mika a nakrúcali ho na bratislavskej Kolibe a v pôvodnej budove bratislavského konzervatória, ktoré Celeste navštevovala ako dieťa. Nakrúcanie bolo podľa režiséra rýchle a “všetko išlo podľa plánu”. Speváčka chcela v klipe vykresliť nespútanosť času. Preto si v ňom s ňou zahrali dva “vlky” – československí vlčiaci Floby a Avan. “Som veľmi rada, že sa nám podarilo do klipu zapojiť tieto krásne zvieratá, pretože okrem toho, že sú dokonalou metaforou nespútanosti času, každý z nich môže tiež symbolizovať jeden zo životov, ktoré inšpirovali vznik tejto pesničky,” vyznala sa Celeste. “Viacero ľudí sa môže pýtať, prečo sme vo videoklipe zvolili práve vlkov – pri vymýšľaní scenára nám chýbal symbol, ktorý by zvýraznil myšlienku, ktorú Celeste chcela skladbou vypovedať. Vlci nám napokon prišli ako dokonalý obraz tohto posolstva – žijú v súlade, v skupinách a žijú prítomnosťou. Československí vlčiaci sa na vlkov veľmi podobajú, takže to bola najlepšia voľba,” vysvetlil zase Miko.

 

Zdroj: SITA

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieŠoubiznis & Hot News