Photo by Atikh Bana on Unsplash

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Azda každý človek si o sebe myslí, že je dobrý. Ale čo znamená byť dobrým človekom? Usmievať sa na ľudí? Byť k nim milý? Podržať niekomu dvere? Dobro je oveľa hlbšie, skrýva sa v našom vnútri, a ak ho tam máme, náš život je vďaka nemu vyrovnaný a šťastný. Ak sa chceš k takému bodu dostať, mala by si do toho svojho zapojiť tieto 3 zlaté pravidlá. 

Ži a nechaj žiť

Ak chceš mať pokojný a šťastný život, musíš sa zamerať na seba. Nemôžeš byť spokojná, ak ťa neustále bude trápiť to, čo robia a ako žijú iní ľudia. Samozrejme, ak ide o veci, ktoré v tebe nevyvolávajú pozitívne reakcie. Nezáviď, neohováraj, neodcudzuj. Nerob druhým to, čo nechceš aby robili tebe je zlatým pravidlom vyrovnaného života. Ani si nevieš predstaviť, ako sa tvoj život zmení k lepšiemu, keď sa budeš starať iba o svoje šťastie. Svojich blízkych podporuj a podpora sa ti vráti, chváľ ich, a milé slová budeš počúvať aj ty. Buď človekom, ktorého by si sama rada vo svojom živote stretla.

Vďačnosť

Málokedy si človek uvedomuje hodnotu všetkého, čo v živote má. Aj keď môžeš mať pocit, že tvoj život má ďaleko od „dokonalosti“, nemusí to tak byť. Šťastím je už len to, že môžeš žiť nový deň, že máš strechu nad hlavou, jedlo a pitnú vodu. Šťastím je, že máš možnosť študovať, prácu, rodinu, lásku od milovaného človeka, či podporu priateľov. Nie každý si to môže povedať. Vieš si predstaviť, že by si prišla o nejakú zo svojich životných istôt? Skús sa sama životu poďakovať za to, čo v ňom môžeš prežívať, čo ťa učí. A nikdy na to nezabudni.

Odpustenie

Jednou z najkrajších ľudských cností je vraj schopnosť odpustiť tým, ktorí nás ranili. Dokáže to málo ľudí, no predstav si, aké oslobodzujúce by bolo, keby tvoju myseľ viac netrápili staré krivdy. A iba skutočne dobrý a uvedomelý človek dokáže na to nájsť vo svojom vnútri silu. Skús sa zamyslieť aj nad tým, aké pekné by bolo, keby aj tebe bolo odpustené to, čo si možno kedysi spravila zle.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating