unsplash.com

Tajomstvá. Každá žena, keď bola malá, ledva čo neprezradila nejaké tajomstvo. Povedala to buď svojej priateľke, sestre alebo pri najhoršom aspoň skrini, aby mala pocit, že to niekto vie a ďalej to neposunie.

Ale čo dnes? Dnes sme ženy, ktoré si zachovávame mnohé tajomstvá. Aj keď po istom čase podľahneme a chtiac či nechtiac to vyzradíme. Ale tajomstvo je silné. Testuje nás, čo vydržíme, čo vydrží náš jazyk, naša myseľ, naša odvaha.

Máš nejaké tajomstvo, ktoré si doposiaľ nevyzradila? Zrejme patríš k ženám, ktoré držia jazyk za zubami. V dnešnej dobe je každý ostražitý, a preto si práve vyberáme túto možnosť. Možno čelíš tajomstvu, ktoré by okolie malo poznať, ale situácia nás tak vyvedie z miery, že sme schopné si to zobrať aj do hrobu.

Čo vlastne to s nami robí? Ak ide o veľké tajomstvo, ktoré zasahuje skupinu ľudí, tak to môže viesť k našej deformácii či deprimácii. Pozor, keď ide o tajomstvo, ktoré neosočuje a nesúvisí s nikým iným, len s tebou a ďalším jednotlivcom, ktorý o tom vie, je to jedinečné.

Čudujete sa prečo? Týmto spôsobom vzniká dôvera, pochopenie. Si silnejšia, pretože si vydržala už nejaké tie stotiny, minúty a hodiny, či dokonca roky a mohli by sme takto pokračovať ďalej, kedy si svoje jedno veľké tajomstvo neprezradila nikomu aj pri fľaši vína. A to je hrdinstvo a sila osobnosti.

Nie je ľahké čeliť niečomu, čo sa týka nás a malo by to vedieť okolie. Aspoň to najbližšie. Týmto tajomstvom sme ako ženy, ktoré nikto neprečíta.

„Ženy zachovávajú vlastné tajomstvá, muži cudzie.“ (Jean Paul) Citát, ktorý hovorí o všetkom.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife