Image by Pexels from Pixabay

Svet sa riadi podľa Darwina: „prežije ten, kto sa prispôsobí.“ Znamená to teda, že sa všetci máme prispôsobiť zákonom dnešného sveta?

Svet, kde hrubosť víťazí nad jemnosťou. Kde sebectvo je často pomýlené so zdravým sebavedomím. Svet, v ktorom je egoizmus nahradený cieľavedomosťou a kde empatia nemá svoje miesto. Kde musíš byť chladná preto, aby ti nik nemohol ublížiť.

Nikdy si to nemyslela zle. Snažila si sa byť k ľuďom milá a nebrala si do úvahy, žeby ťa mohli využiť. Veď prečo by to aj robili? No doplatila si na svoju dobrotu. Nie raz, ani dvakrát. Niektorí si myslia, že si naivná, no v skutočnosti to tak nie je. Veľmi dobre si uvedomuješ, že spôsob, akým sa správaš k ľuďom, je odrazom tvojho vnútra, ktoré si poctivo strážiš. Nevieš v ňom pestovať nenávisť, netúžiš po pomste. Dokážeš sa ovládať a odpustiť ľuďom, ktorí ti ublížili.

zdroj: Image by Free-Photos from Pixabay

 

V tvojom správaní je vždy cítiť trochu lásky. Máš problém druhým povedať nie a to aj vtedy, keď vieš, že to nie je správne. Už toľkokrát si musela potlačiť to, čo v sebe cítiš, aby si nikomu neublížila. Záleží ti na tom, aby sa ľudia vďaka tebe necítili zle. Nedokázala by si žiť s pocitom, že si niekomu úmyselne ublížila. No je ťažké žiť vo svete, kde každý pozerá len sám na seba. Citlivosť sa dnes už nenosí, bezohľadnosť naopak áno. Ten, kto vie byť tvrdší, víťazí.

Viem, že ťa to občas ubíja a cítiš, že sa na teba rúti celý svet. Nezabudni však, že si výnimočná, pretože si si zachovala dobro, ktoré k sebe napokon vždy pritiahne iné dobro. No predtým sa ešte musíš naučiť prežiť v tomto svete, ktorý ťa skúša z každej strany. Nedaj sa a ostaň sama sebou. Raz príde niekto, kto v tebe uvidí poklad a nikdy nedovolí, aby oň prišiel. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life