Daria Shevtsova by Pexels.com

Ona je vynikajúca študentka, ktorá si dá na všetkom záležať. On celkom úspešný športovec, ktorý je často na cestách. Ich stretnutie bolo ako z filmu, čo obom akosi pomotalo hlavu. Vyzeralo to, že konečne stretli svoju spriaznenú dušu, a tak sa do spoločného vzťahu pustili trochu bezhlavo. 

Neskoré nočné rozhovory, dlhé prechádzky a akýsi pocit absolútneho porozumenia bolo to, čo odštartovalo ich vzťah, mysliac si, že bude ten posledný. Avšak koľkokrát si niečo myslíme, a napokon všetko dopadne úplne inak?

Kým začiatky boli také, aké začiatky bývajú, a teda ružové, časom začala zisťovať, že síce ona svoj život dokonalo prispôsobuje jeho práci, on to vníma ako samozrejmosť.

Mesiac na cestách, striedal týždeň doma, kedy mohli byť spolu, no aj tak neboli. Zrazu bolo pre neho všetko dôležitejšie, a ak aj nie, tak z toho dôležitejšiu vec urobil.

Dookola robil nesprávne rozhodnutia. Vyberal si večer s kamarátmi, namiesto večera s ňou. Valentín pre neho neexistoval, Silvester strávil radšej s partiou vonku ako v pohodlí domova s ňou. Kým ona mesiace vymýšľala darčeky, na každý jeho sviatok, on sa ani neunúval spomenúť si. Možno si povieš, prečo to neriešila od začiatku. No ver mi, že riešila.

Na materiálnych veciach jej nikdy nezáležalo, takže neriešila to, že ju nikdy na nič nepozval a nedožadovala sa od neho žiadnych darčekov. Bola predsa sebestačná a to je nik zobrať nemohol. A čo sa týkalo ostatných vecí vedela, že keď sú dvaja inteligentní ľudia spolu, vždy sa vedia dohodnúť. Len musia chcieť. Skúšala to dookola, no efekt bol vždy krátkodobý. Mala pocit, že mu na nej  nezáleží tak, ako jej na ňom.

 

Radšej koniec, ako toto…

Trochu je trvalo uvedomiť si, že v tomto vzťahu ťahá za kratší koniec. Že aj keď dokáže racionálne ospravedlniť všetky jeho prešľapy, a napokon nič hrozné a prevratné jej neurobil, postupne sa plnil jej pohár trpezlivosti. Až napokon pretiekol. Bola dosť inteligentná na to, aby si to uvedomila. že žiaden vzťah bude pre ňu omnoho jednoduchší ako tento – jednostranný. Lámalo jej to srdce, no musela odísť, inak by vo vzťahu s ním stratila všetko, čo v sebe nosila.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating