pexels.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pokiaľ som ťa nepoznala, bola som už vo fáze, že prijímam život tak ako ide, čo mi dáva, to beriem, čo odchádza, nechávam odísť, konečne som sa stala vyrovnanou ženou, konečne som sa začala mať rada, po všetkých tých skúsenostiach, ktorými som prešla.

Ešte nedávno som sa cítila vyprahnutá životom, stále som mala v hlave to ponižovanie z bývalého vzťahu, to využívanie, falošné sľuby, to urážanie, ktoré som trpela, strácala som sebavedomie, hrdosť, úctu, strácala som seba… Po dvoch rokoch som sa konečne stala vyrovnanou, sebavedomou ženou, ktorá síce na minulosť nezabúda, ale už som ju prijala, pretože ako stále hovorím-do života ti žiaden človek nevstúpi len tak, každý človek v našom živote má nejaké poslanie, tak ako aj ty…

Žiadne stretnutie nie je náhodné, náhody neexistujú, sú len situácie, ktoré využijeme alebo nevyužijeme. To ty si ten, čo mi prišiel ukázať ako má skutočná láska vyzerať, ty si ten, čo mi prišiel ukázať ako sa má správať skutočný chlap ku žene, že láska nie je o ponižovaní, o tom, že jeden dáva viac a druhý len berie… Že láska nie je o klamstvách, je hlavne o úprimnosti, je to o tom, že si lásku dávame navzájom, nezištne, úprimne.

zdroj: unsplash.com

Aj u nás je to tak, že sme sa náhodne nestretli, ale niekto chcel, aby sme sa stretli, pretože keby si odmietol prácu, ktorú si dostal a ktorú si odmietnuť chcel, nestretli by sme sa…Toto nie je náhoda, to je len osud. Možno len ten osud a život si už povedali:“Ty si už trpela dosť, dávala si veľa a dostala len na oplátku facky, je na čase, aby si aj ty bola šťastná, aby si aj ty zažila skutočnú lásku, aby ti bola opätovaná, aby sa zaujímal niekto o teba, aby na teba niekto myslel, vážil si ťa, aby bol k tebe pozorný“

Áno, bývala som človek, ktorý doprial iným viac ako sebe, starala som sa viac o pohodlie iných ako o svoje, bola som šťastná, keď som mohla urobiť tým druhým urobiť radosť. Stále som taká, len už nie na úkor seba, keď som strácala svoje „JA“, keď mi to nebolo opätované.

Tí ľudia, ktorí mi síce citovo ublížili, ale posunuli ma o level ďalej. Tí ľudia považovali bežné veci za samozrejmé, obyčajné. Ale z takých malých vecí, každodenných vecí sa fakt môže stať a zrodiť nádhera, hlboké rozhovory vnikajúc do duše nás oboch, láskyplné pohľady, ktoré si pamätáme, krásne objatia, nezabudnuteľné chvíle.

zdroj: unsplash.com

Ľudia musia prejsť mnohými skúškami v živote, mnohými sklamaniami, podvodmi, lžami, nešťastnými vzťahmi, musia zažiť rozchody, opúšťať, byť opustení, aby nakoniec mohli zažiť to dobré a krásne, čo postrádali, aby večer mohli zaspávať v náruči, aby sa ráno spolu prebúdzali v objatí, aby sa prebúdzali pri niekom, kto ich miluje úprimne, bezpodmienečne.

Skôr než si prišiel, bolo všetko inak, teraz je môj život krajší, zrelší, úprimnejší, sebavedomejší a omnoho šťastnejší. ĎAKUJEM,ŽE SI…

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieZ-Blog