unsplash,com

Každý má občas zlý deň, ale nie je to preto, že si ho robíme zlým sami? Nad týmto som sa vždy zamýšľala a niektoré kamarátky mi vraveli, že to nedáva zmysel. Ja mám však úplne iný názor.

Nemáte deň krajší už len keď si ráno poviete, že sa budete usmievať? Lebo ja áno, patrím k ľuďom, čo sa ráno budia veselý (teda, ak mi nie je zle). Čaro je v tom začať deň s úsmevom, vyžaruje z vás pozitívnosť a nezlepšujete deň len sebe ale aj ostatným.

Každý si ráno hovorí, čo všetko ho dnes čaká a aký ťažký budete mať deň, ale tým to si vôbec nepomáhate. Len si tak skazíte ráno a potom je celý deň v kýbli (verte mi poznám to veľmi dobre).

Foto: Autorka článku

Veľa ľudí odsudzuje pondelky a to len preto, že začína pracovný týždeň, ideme do školy, do práce, ale čo tak sa na to pozrieť z inej stránky. Ja milujem pondelky, pretože sa začína nový týždeň, môžete začať robiť nové veci, môžete si povedať : ,,Je tu ďalší týždeň. Konečne mi skončili krámy.“ alebo ,,Jej konečne mám krámy, nie som tehotná.

Ja robím tu chybu, že odsudzujem utorky, nie preto, že tam mám 9 hodín, ale preto, že každý utorok mi príde taký suchý, o ničom a väčšinou mám vtedy smolu. Ale nerobím si to sama? Hovorím si, že aký zlý deň to je, ale čo ak to mám len v hlave, lebo som si ho sama tam tak zaevidovala. Pravdou je, že keď si hovoríte, že budete mať smolu, tak ju mať budete. Nezáleží na tom, či je to utorok, alebo piatok.

Teraz si hovoríte a čo ak som mala dobré ráno ale poobede sa to všetko pokazilo? V tom prípade ignorujte to zlé a zoberte si z toho dňa to dobré. Ako sa hovorí všetko zlé je na niečo dobré.

-AF

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife