Máme tu nový rok a s ním aj kopec starostí. Najmä pre ženy, ktoré sa v najbližších mesiacoch budú vydávať. Ak si budúcou nevestou aj ty, v najbližších riadkoch ti rozpovieme, aké sú svadobné trendy v dezertoch na rok 2025. Spýtali sme sa to Veroniky Gally z prestížnej bratislavskej cukrárne La Patisserka. Na Instagrame ju môžeš nájsť pod názvom @patisserka.
„Sme dve kamarátky, ktoré majú cukráreň La Patisserku v centre mesta. Venujeme sa výrobe originálnych aj tradičných dezertov a tort,“ uvádza sympatická cukrárka na úvod.
Svadobná sezóna začne už čoskoro
Hoci sa nájdu nevesty a ženísi, ktorí túžia po zimnej svadbe, a teda sa sobášia v januári či decembri, väčšina z nich sa rozhodne pre letnú veselicu. Firmy, ktoré teda ponúkajú svadobný servis, sú počas tejto sezóny neustále v pohotovosti. Výnimkou nie je ani La Patisserka.
„Svadobná sezóna zvyčajne začína od mája do septembra, aj keď posledný rok vidíme mierny posun. Prvé lastovičky sú už v apríli a začínajú sa hromadiť aj októbrové svadby. Kedysi to boli hlavne letné mesiace. Teraz, kvôli vysokým teplotám, sa to posunulo na jar a jeseň. Apríl a jún je u nás najvyššia frekvencia svadieb, druhá vlna je september,“ prekvapuje Veronika.
Iste vieš, že snúbenci si niektoré veci dohadujú dlhé mesiace pred svojím veľkým dňom. Aby sa uistili, že ich vysnívaný podnik sa im bude môcť venovať v deň ich svadby. „Čo sa týka rezervácií, u nás začínajú rok pred svadbou, pravdepodobne po zásnubách. Snúbenci nás predovšetkým oslovujú s potvrdením si voľného termínu. Detaily dezertov a svadobných tort riešime neskôr. Vieme však zachrániť aj zábudlivcov na poslednú chvíľu,“ dodáva.
Svadobné trendy na rok 2025
Vintage štýl a čisté línie
Také sú hlavné trendy svadobných tort pre rok 2025. Podľa Veroniky Gally z La Patisserky zostáva kráľom minimalistický dizajn, ktorý sa snúbi s návratom k retro prvkom. Ako sa už totiž dlhšie šepká, v kurze teraz má byť seriál Bridgeton, ktorým sa mnohí svadobčania inšpirujú. A to nielen, čo sa týka svadobných šiat či výzdoby, ale aj jedla.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„V prípade svadobných tort sa dizajn zvyčajne prispôsoboval téme svadby – rustikálna s lúčnymi kvetmi je ideálna pre svadbu v stodole alebo bohémsku svadbu vonku. Uplynulú sezónu bolo obľúbené minimalistické zdobenie, ideálne živými kvetmi, ale aj tzv. nedbalo potreté torty –také tie ,zašmuhované‘,“ vysvetľuje Veronika Gally z La Patisserky.
„Vyzerá to tak, že v roku 2025 bude stále v obľube tzv. Lambeth štýl. Určite ste sa s nimi už stretli. Ide o taký ten ,retro vintage‘ štýl. Torty bohato zdobené krémom s kokteilovými čerešňami a minimalistickými nápismi. Je to veľký hit – buď v tvare srdca, alebo s niekoľkými poschodiami. Určite sa s ním stretneme aj v roku 2025,“ pokračuje.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.