Si dobrá kuchárka alebo tvoje jedlo za veľa nestojí? Prever svoje zručnosti
KvízyNiektoré ženy milujú svoj čas v kuchyni. Varia, pečú, skúšajú nové chute a postupy, či sa len tešia z toho, že pripravia niečo dobré svojej rodine. A potom sú tu ženy, ktoré o varení či pečení nemajú ani poňatia. Ako si na tom ty? Myslíš si o sebe, že si dobrá kuchárka?
Vyskúšaj si nasledujúci kvíz, ktorý preverí, či máš znalosti o rôznych názvoch, pojmoch či technikách, ktoré by mala každá správna kuchárka dobre poznať.
Na čo sa používa mažiar?
Vďaka tomu budú mať intenzívnejšiu chuť a arómu.
Čo znamená pojem sous-vide?
Ide o šetrnejší a kvalitnejší štýl varenia mäsa, rýb, i zeleniny.
Čo je demi-glace?
Pochádza z Francúzska.
Aký druh ryže sa využíva na rizoto?
Má oblé zrnká a neumýva sa.
Ktorou stranou sa dávajú piecť na panvicu kačacie prsia?
Koža sa stiahne a vypustí tuk.
Čo je základom zápražky?
Používa sa na zahustenie jedál.
Ak je niečo uvarené "al dente", znamená to, že ...
Ide najmä o cestoviny a ryžu.
Čo je hummus?
Pochádza zo Stredného východu.
Čo je to chutney (čítaj čatní)?
Ide o zmes byliniek, korenia, ovocia alebo zeleniny.
Čo sa pridáva do bielkov, aby bol sneh po vyšľahaní belší a pevnejší?
Môže sa využiť pri slaných aj slaných jedlách.
Vedela si, že kuchyňa je jedným z najlepších miest na objavovanie a rozvíjanie svojej kreativity? Bez ohľadu na to, či si úplná začiatočníčka alebo už máš nejaké skúsenosti, v našom staršom článku nájdeš 10 tipov, ktoré ti pomôžu stať sa lepšou kuchárkou.
Bavila by ťa práca kuchárky alebo si stvorená na iné povolanie? Zisti to v našom kvíze TU.