6 trendy tipov, ako vyzerať štýlovo a zostať v teple
Freepik/senivpetro/ lookstudio

Chladné dni nemusia automaticky znamenať nudné a fádne obliekanie. Stačí len nájsť tie správne spôsoby, ako zostať v teple a zároveň vyzerať štýlovo. My máme pre teba hneď niekoľko užitočných trendy tipov.

Možno už niektoré z nich praktizuješ, no ak nie, veríme, že od teraz začneš. Pretože aj jeseň a zima sú obdobia ako stvorené pre premyslené štýlové outfity.

6 trendy tipov ako zostať v teple štýlovo

1. Stav na vrstvenie

To totiž predstavuje základ teplého a štýlového outfitu. Vrstvenie je kráľovskou cestou k tomu, aby ti nebola zima, a zároveň si vyzerala moderne. Najlepšie na vrstvení je, že ponúka nekonečné možnosti kombinácií rôznych kúskov, materiálov a farieb. Môžeš začať s jednoduchým bavlneným tričkom, na ktoré pridáš jemný sveter, košeľu alebo vestu. Na vrch potom môže ísť teplá oversize bunda alebo kabát.

Kľúčom je pracovať s rôznymi dĺžkami a textúrami, napríklad kombinovať kratší top s dlhším kardiganom. Tým nielenže dosiahneš funkčnosť, ale aj dynamický a šik look. Vrstvenie umožňuje tiež jednoduché prispôsobenie outfitu teplote, stačí niečo vyzliecť, keď ti bude teplejšie, a stále vyzeráš skvelo.

2. Priznaj ponožky, podkolienky či nadkolienky

Zimné obdobie je ideálne na to, aby si do svojich outfitov zakomponovala ponožky, podkolienky či nadkolienky ako módny prvok. Nemusíš sa ich hanbiť – naopak, ukáž ich. Zvoľ hrubšie vlnené ponožky, ktoré môžeš nosiť v kombinácii s akýmikoľvek čižmami a neboj sa ich priznať. Ak preferuješ sukne alebo šaty aj v zime, podkolienky a nadkolienky ti poskytnú potrebné teplo a navyše pridajú tvojmu outfitu hravý, no zároveň sofistikovaný nádych.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tatiana Žideková (@tatianazidekova)

3. Investuj do kvalitného kabátu

Ak je niečo, čo ti v chladných dňoch nesmie chýbať, je to kvalitný kabát. Okrem toho, že ťa udrží v teple, môže byť aj skutočne štýlovým kúskom, ktorý doplní celý tvoj outfit. Či už siahneš po klasickom vlnenom kabáte, oversized variante alebo prešívanom modeli, nezabudni na strih, ktorý ti sedí. Kabát je prvý kúsok, ktorý si ľudia všimnú, preto stojí za to, aby vyzeral dobre a bol z kvalitného materiálu.

4. Hraj sa s doplnkami

Jeseň a zima sú ideálny čas na to, aby si využila silu doplnkov. Šály, rukavice a čiapky ťa nielen zahrejú, ale zároveň dodajú tvojmu outfitu štýl. Neboj sa siahnuť po výrazných šáloch s geometrickými vzormi či jednofarebných hrubých čiapkach, ktoré doplnia tvoj look. Doplnky môžu tiež slúžiť na ozvláštnenie jednoduchých outfitov, ak preferuješ neutrálnu farebnú paletu.

5. Teplé, no štýlové topánky

Obuv je v chladných dňoch kľúčová, nielen z hľadiska pohodlia, ale aj vzhľadu. Čižmy s hrubou podrážkou, ktoré zvládnu aj kaluže vody či zasnežené chodníky, môžu byť zároveň štýlové. Skvelou voľbou sú kožené alebo semišové modely, ktoré môžeš zladiť so zvyškom outfitu. Ak chceš niečo športovejšie, vysoké tenisky sú stále populárne a v kombinácii s teplými ponožkami budú vyzerať skvele.

Štýlové a teplé čižmy
zdroj: Freepik/svetlanasokolova

6. Nezabúdaj na spodnú vrstvu

Aj spodné vrstvy oblečenia sú dôležité, ak chceš byť v teple a cítiť sa pohodlne. Termooblečenie, ako termo legíny alebo tielka, môžeš jednoducho nosiť pod bežné oblečenie. Udržia ťa v teple a zároveň ti umožnia nosiť tenké, trendy vrstvy bez toho, aby si sa musela obliekať ako cibuľa.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda