Ranné milovanie

Ranné milovanie môže byť pre mnohé ženy príjemnou súčasťou dňa. Hoci večer ide o klasiku, hneď na začiatku dňa tento akt ponúka množstvo výhod. A rozhodne by si ich nemala podceňovať. Či už sú to fyzické benefity, lepšia náladu alebo posilnenie vzťahu, ranné intímnosti môžu byť tou najlepšou možnou rozcvičkou.

Prečo ti ranné milovanie môže spríjemniť deň?

Perfektný začiatok dňa

Ranné milovanie ti dokáže zlepšiť náladu, ktorá bude trvať celý deň. Po „tom“ sa z tela vyplavujú hormóny šťastia, ktoré ti pomôžu cítiť sa spokojnejšie. Tento nával radosti môže zvýšiť motiváciu a energiu.

Posilňuje vzťah

Ranné milovanie môže byť príležitosťou na prehĺbenie emocionálneho puta s tvojou polovičkou. Počas intimity sa z tela uvoľňuje oxytocín, známy aj ako „hormón lásky“, ktorý zvyšuje pocit blízkosti a dôvery medzi partnermi. Tento čas strávený spolu na začiatku dňa môže posilniť váš vzťah a zlepšiť komunikáciu.

Zvyšuje tvoje sebavedomie

Milovanie hneď po prebudení môže urobiť divy aj s tvojím sebavedomím. Keď sa cítiš milovaná a žiadúca už zrána, prejaví sa to aj na tvojom postoji počas dňa. Budeš sa cítiť silnejšia, sebavedomejšia a pripravená čeliť každej výzve.

Ranné milovanie ti zabezpečí rýchlejší metabolizmus

Intímnosti hneď na začiatku dňa sú skvelým spôsobom, ako naštartovať svoj metabolizmus. Podobne ako cvičenie, aj milovanie spaľuje kalórie. To znamená, že sa cítiš energickejšie a tvoje telo sa dostane do pohybu už od rána. Ideálny spôsob, ako začať deň bez výčitiek!

Láska a muž tvojich snov
zdroj: Pexels/Vlada Karpovich

Bojuj so stresom

Ak ťa čaká náročný deň plný pracovných stretnutí alebo povinností, ranné milovanie ti môže pomôcť zmierniť stres. Hrátky v posteli totiž uvoľňujú aj stresové hormóny a znižuje sa hladina kortizolu. Vďaka tomu sa budeš cítiť uvoľnenejšia a lepšie pripravená.

Zlepšuje imunitu

Pravidelné ranné posteľné hrátky môžu podporiť aj tvoju imunitu. Štúdie dokazujú, že to stimuluje tvorbu protilátok, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám a posilňujú tvoje zdravie. Viac sa dozvieš po kliknutí SEM.

Ranné milovanie ti zlepší spánok

Možno sa zdá zvláštne, že ranné intímnosti môžu ovplyvniť aj tvoj spánok, ale je to pravda. Pravidelné milovanie zlepšuje jeho kvalitu, čo sa môže pozitívne prejaviť aj v noci. Ak budeš dobre spať, viac si oddýchneš a pripravíš sa na každý nový deň.

Láska a nesprávne načasovanie
zdroj: Pexels/Pixabay

Ranné milovanie môže byť skutočným „gamechangerom“, ktorý ti vylepší náladu, posilní tvoje zdravie a obohatí vzťah. To, prečo sa ranné posteľné hrátky tak odporúčajú, sa môžeš dozvedieť aj po kliknutí SEM. Dokonca ti prezradíme, v ktorých konkrétnych hodinách by si ho s partnerom mala praktizovať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating