Ako si zväčšiť zadok za pár dní? Drž sa týchto 6 rád a dosiahneš vytúžený výsledok

Rozmýšľaš niekedy nad tým, ako si zväčšiť zadok? Rast svalovej hmoty na správnych miestach si vyžaduje nielen správne cvičenie, ale aj vhodnú stravu a regeneráciu. Ak sa sústredíš na tieto faktory, dosiahneš želané výsledky.

Toto je 6 rád, ktoré ti pomôžu efektívne nabrať svaly a cítiť sa vo svojej koži perfektne.

Zameraj sa na cviky spodnej časti tela

Ak si chceš zväčšiť zadok, nemôžeš obísť základné cviky zamerané na spodnú časť tela. Cviky ako drepy, mŕtvy ťah, výpady a hip thrusts patria medzi najúčinnejšie na to, aby si budovala svaly v tejto oblasti. Takéto pohyby aktivujú svaly v spodnej časti, vďaka čomu bude tvoj zadok rásť tak, ako si želáš.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Postupne si pridávaj väčšie váhy

Ak chceš budovať svaly, musíš pravidelne zvyšovať záťaž činiek. Svaly rastú len vtedy, keď im pridávaš stále väčšiu záťaž. Neboj sa pridávať váhy pri drepoch, mŕtvych ťahoch alebo výpadoch. Ak toto dodržíš, tvoje výsledky sa dostavia naozaj rýchlo.

Strava patrí medzi najdôležitejší faktor

Čím skôr si uvedomíš to, že tvoje svaly začnú rásť najmä vtedy, keď začneš prijímať bielkoviny, proteíny a podobné živiny, tým skôr dosiahneš želaný efekt. Kombinácia správneho množstva potravín a zdravých tukov ti pomôže nielen pri naberaní svalovej hmoty, ale aj pri regenerácii svalov.

Regeneruj a nepreháňaj to

Regenerácia patrí taktiež medzi dôležité body pri cvičení. Rozmýšľaš občas nad tým, ako si zväčšiť zadok? V tom prípade nemôžeš zabúdať na dôslednú regeneráciu. Nesnaž sa mať všetko rýchlo a hneď, inak si môžeš ublížiť. Daj si aspoň 48 hodín pauzu a regeneruj.

Sústreď sa na správnu techniku

Pri všetkých cvikoch sa snaž udržiavať ten správny postup, inak sa môže stať, že si zničíš kolená či chrbticu. Pamätaj, nesprávne vykonávanie cvikov môže viesť k zraneniu a nedostatočnej aktivácii svalov. Ak si nechceš pokaziť zdravie, zaplať si aspoň pár tréningov pod dohľadom skúseného trénera.

Ako si zväčšiť zadok
zdroj: Freepik/freepik

Pridaj si do tréningu aj kardio

Pri cvičení nie je všetko len o naberaní a ťažkých váhach. Ak si chceš vytvarovať dokonalý zadok a postavu, musíš aj spaľovať tuk. Samozrejme, nadmerné kardio dokáže spomaliť rast svalov, a preto si dávaj pozor, aby to bolo v primeranej miere.

Budovanie pevného a tvarovaného zadku si vyžaduje kombináciu správneho cvičenia, vyváženej stravy a dostatočnej regenerácie. Dodržiavaním týchto rád môžeš dosiahnuť vytúžené výsledky a mať zadok, na ktorý budeš hrdá.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness