Farma

Andrej Brzáč, účastník aktuálnej série reality šou Farma, sa predstavil ako úspešný živnostník a expert na výškové práce. Zdá sa však, že za touto fasádou sa skrýva niečo úplne iné. Ako píše portál Nový Čas, farmár mal po sebe zanechať dlhy, exekúcie a množstvo podvedených ľudí, ktorí dodnes čakajú na svoje peniaze.

Reality šou Farma opäť ožila novými aj starými súťažiacimi, medzi ktorými je aj Andrej Brzáč z Prievidze. Práve on sa už od začiatku prezentuje ako odborník na výškové práce, pričom zdôrazňuje, že finančná výhra pre neho nie je hlavným cieľom. Chce si skôr dokázať, že zvládne výzvy, ktoré práca na statku prináša. Pravda však môže byť úplne iná, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Andrej totiž podľa spomínaného portálu vraj za sebou zanechal nielen množstvo nedokončených obchodov, ale údajne aj dlhý zoznam podvedených ľudí.

Jeho meno vraj v rodnej Prievidzi vzbudzuje u mnohých skôr strach ako obdiv. Viacerí poškodení sa rozhodli prehovoriť a odhaliť, ako sa stali obeťami jeho údajného pyramídového podvodu.

Je vraj známa firma

Do redakcie Nového Času sa ozval človek, ktorý uviedol, že ani po súdnych sporoch sa mu nepodarilo získať všetky peniaze, ktoré mu Brzáč dlhuje. Ten údajne využíval klasickú pyramídovú schému, kde staré dlhy splácal z nových pôžičiek.

„On je v Prievidzi známa firma. Oklamal strašne veľa ľudí. Založil si značku oblečenia Be strong a na toto vlastne nachytal množstvo podnikateľov, od ktorých si popožičiaval s tým, že to rozbieha, a spravil ako keby pyramídu,“ hovorí jeden z poškodených.

Dokonca si musel prejsť súdnymi ťahanicami, aby aspoň časť peňazí dostal späť. „Tých exekúcií má zhruba päť. Ja som mu požičal 8 000 eur s tým, že mi mal do dvoch mesiacov vrátiť 10 000, čo sa nestalo. Horko-ťažko mi po 50 – 100 eurách päť rokov vracal 5 200 eur,“ dodal. Aj keď súd rozhodol v jeho prospech, zvyšok peňazí od Brzáča vraj stále nevidel.

Nielenže Brzáč údajne dlhodobo ignoroval svoje záväzky, ale podľa informácií spomínaného portálu z okolia sa kvôli nemu dostala do problémov aj jeho rodina. Konkrétne by malo ísť o jeho partnerku, s ktorou má deti, aj keď dôkazy o jej zapojení nie sú k dispozícii.

V súčasnosti sa vraj Andrej „ukryl“ pred svojimi problémami na statku v šou Farma, kde rieši úplne iné výzvy. Jeho poškodení však dúfajú, že ak by sa mu podarilo vyhrať výhru vo výške 100-tisíc eur, mohli by sa konečne dostať k svojim peniazom. „My mu prajeme, aby vyhral, aby mu rovno exekútor tie peniaze zobral a možno sa konečne ujde aj nám,“ uzatvoril to zdroj.

Zdroj: Nový Čas

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News