Známa česká herečka je v nemocnici na JIS-ke
Freepik/DC Studio, Instagram/jirina_bohdalova.fp

Oceňovaná česká herečka skončila pred pár dňami na jednotke intenzívnej starostlivosti v pražskej nemocnici. Denník Aha! teraz priniesol prvé slová jej ošetrujúceho lekára.

Česká herečka Jiřina Bohdalová pôsobí na filmovej scéne viac ako 80 rokov. Herectvu sa začala venovať už ako 6-ročná, a to v roku 1937, kedy si podľa Česko-Slovenskej filmovej databázy zahrala v komédii Pižla a Žižla hledají práci.

Za svoj život účinkovala vo viac ako stovke filmových klasík a kultových seriálov. Na svojom konte má dvojnásobné ocenenie Český lev za najlepšiu herečku. A v roku 2016 bola ocenená aj na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch za mimoriadny umelecký prínos českej kinematografii.

Česká herečka bojuje v nemocnici

Jiřina Bohdalová však momentálne bojuje v pražskej Nemocnici Na Homolce, kde ju prijali po silných bolestiach žalúdka, 24. septembra. „Mala bolesti brucha a stúpla jej teplota, preto ju privolaní záchranári odviezli do nemocnice,“ povedal pre denník Aha! blízky zdroj.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jirina Bohdalova (@bohdalkajirinka)

Podľa informácií portálu je herečka od začiatku pod drobnohľadom jej osobného lekára, uznávaného odborníka a primára na kardiologickom oddelení, Petra Neužila. „Pani Bohdalovú sme prijali kvôli otrave spôsobenej baktériou, ktorá väčšinou pochádza zo zle spracovaného mäsa,“ povedal.

Pôvodne sa hovorilo o otrave botulotoxínom, ktorý však podľa jeho slov po prvých vyšetreniach vylúčili. Profesor potvrdil, že herečke museli vypumpovať žalúdok a prežila tak náročnú noc.

„Zostal by som pokojný, nasadili sme jej antibiotiká, a ak všetko pôjde dobre, pani Bohdalová sa z problémov dostane,“ dodal na záver a vyzval fanúšikov, aby jej držali palce.

My pani Jiřine Bohdalovej prajeme veľa síl a skoré uzdravenie!

Zdroj: Aha!, csfd.sk

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News