Ak nosíš dioptrické okuliare, tieto otázky dobre poznáš

Ak si jednou z množstva ľudí, ktorí nosia dioptrické okuliare, určite si sa už stretla s rôznymi zvedavými jedincami. Ktorí majú ešte zvedavejšie otázky. Sú tie niektoré z týchto povedomé?

6 otázok, ktoré si dostala, ak nosíš dioptrické okuliare

Môžem si ich vyskúšať?

Ak si túto otázku ešte nepočula, pravdepodobne okuliare nosíš krátko alebo sa celkom vyhýbaš ľuďom. Zakaždým, keď si ich zložíš z očí, sa nájde niekto, kto by si ich rád skúsil a zistil, ako v nich vyzerá. A potom nasleduje tá klasická poznámka: „Fú, ty máš teda silné dioptrie.“ Vďaka za tento odborný posudok.

Koľko prstov ukazujem?

Obľúbená zábava ľudí naokolo. Prečo? Prečo má potrebu ktokoľvek toto robiť? Dáš si dole okuliare a s ohromným smiechom ti pred tvárou začnú šibrinkovať rukami. „Koľko prstov vidíš?“ Situácie, ktoré aj dospelých vrátia do detských čias a dokážu sa na tom neuveriteľne pobaviť.

A to sú imidžovky?

Predovšetkým v posledných rokoch, kedy si začali ľudia kupovať okuliare aj len tak, kvôli výzoru, sa medzi časté otázky radí aj táto. Určite si sa ňou stretla hlavne v prípade, ak nemáš klasické rámy, bežnej farby. Pokiaľ vynikajú tvoje okuliare tvarom či sfarbením, táto otázka dumá v hlave určite mnohým.

Nosíš dioptrické okuliare - týchto 6 otázok dobre poznáš
zdroj: Freepik/lookstudio

Asi veľa pozeráš do počítača, že?

Alebo do mobilu, však? Lebo ty ani nie, že? Áno, obrazovky všetkých technologických vymožeností neprispievajú práve k zdraviu našich očí. Avšak to neznamená, že je to u väčšiny ľudí hlavnou príčinou slabého zraku.

Táto otázka môže byť pomerne chúlostivá, pretože nikdy nevieš, aká je pravda. Môže za tým byť vrodená chyba alebo aj pokojne niečo vážnejšie. Preto, ak budeš chcieť nabudúce niekoho „podrypnúť“ podobnou otázkou, dvakrát si to rozmysli.

Prečo nejdeš na operáciu?

A k tomu obľúbená doplňujúca otázka: „Nebol by tvoj život bez okuliarov jednoduchší?“ No bol. Jasné, že bol. Avšak operácia nie je riešením pre každého a okuliare predsa len nie sú pre všetkých prekážkou. Mnohí ich nosia od útleho detstva a nevedia si bez nich viac predstaviť svoj život.

Žena, ktorú netrápi druhá brada
zdroj: Unsplash/Kevin Hellhake

Skúsila si šošovky?

Väčšina ľudí, ktorí nosia dioptrické okuliare, skúsili aspoň raz v živote aj kontaktné šošovky. Nie každému však vyhovujú a dokáže si zvyknúť na niečo cudzie v oku. Potom sú tu tí, ktorí ich jednoducho len v danej situácii nemajú a ďalej tí, ktorí nosia primárne šošovky. Ak patríš medzi také aj ty, určite si sa zas stretla s prekvapeným výrazom a otázkou: „Ty nosíš okuliare?“

Pamätaj, prvý dojem je kľúčový a odvíja sa od neho ďalšie vnímanie tvojej osoby. A ako prvé si všímame vzhľad, preto si daj záležať aj na výbere okuliarov.

Zabudli sme na nejakú otázku? Podeľ sa s nami v komentároch, ktorú z podobných poznámok naozaj nemáš v obľube ty. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life