Európske mestá na víkend: Dovolenka na pár dní
Pexels/Julia Volk/Timi Keszthelyi

Letné obdobie skončilo, no oddych si môžeš dopriať aj počas roka. Európa ponúka množstvo krásnych miest, ktoré zvládneš navštíviť za jeden víkend. Ak s partnerom nemáš viac času, krátka dovolenka na miestach, na ktoré sa pozrel Hand Luggage Only  môže byť ako stvorená práve pre vás. Bonusom je aj to, že do týchto destinácií sa dostaneš vďaka zľavneným letenkám, ktoré vám pomôžu ušetriť.

Obvykle sa všetci snažíme ísť na dovolenku počas letných mesiacov, keď je všade veľa turistov a slnečných lúčov. Avšak, na poriadnu dávku oddychu nepotrebuješ nič z toho. Stačí ti iba jeden voľný víkend a tipy na dostupné destinácie v Európe. Tieto miesta určite poznáš, preto neváhaj a navštív ich čo najskôr. Určite to neoľutuješ.

Víkendová dovolenka v Európe

Niet lepšej motivácie počas pracovného týždňa, ako víkend plný oddychu. Ak s partnerom plánujete niekam vyraziť, možno ťa prekvapí, že nemusíte ísť ani príliš ďaleko. Aj Európa má svoje skryté diamanty.

Atény

Pokiaľ by mala tvoja dovolenka obsahovať kultúru a históriu, určite siahni po tejto gréckej nádhere. Mesto Atény je známe svojou Akropolou a Partenónom. Nájdeš tam však aj Chrám Dia Olympského, Herodovo divadlo a iné pamiatky, ktoré sa spájajú s Bohmi. Ak táto sféra patrí medzi tvoje obľúbené, nebudeš sa stíhať kochať.

Kodaň

Jedným z miest, ktoré je ako stvorené na takýto víkendový výlet, je Kodaň. Dánsko samo osebe má čo ponúknuť každej dobrodružke, ktorá sa tam chystá. Avšak táto konkrétna oblasť je turistami najvyhľadávanejšia. Nájdeš tam napríklad vodné taxíky. Nachádza sa tu aj Socha malej morskej víly, ktorá ti pripomenie detské časy.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie