(n)Čoho sa muži boja pokiaľ ide o vzťah? Týchto 5 dôvodov im naháňa strach

Niektorí chlapi túžia po vzťahu, no keď príde na záväzky, začnú cúvať. Čoho sa však muži boja, pokiaľ ide o dlhodobý vzťah?  

Toto je 5 dôvodov, prečo sa zľaknú, keď sa vzťah stáva vážnejším. Samozrejme, všetko sa posudzuje individuálne, pretože každý muž rozmýšľa inak.

Prečo muži najčastejšie nechcú dlhodobý vzťah?

Strach o slobodu

Jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa muži boja vzťahov je ten, že sa boja o ich slobodu. Niektorí chlapi milujú nezávislosť a to, že sú pánom sami sebe. Možno si tvoj nápadník v bývalom partnerstve prešiel peklom. Bojí sa teda, že budeš rovnaká „sekera“ ako jeho ex.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Opätovne zlomené srdce

Áno, aj muži môžu mať zlomené srdce, pretože aj oni majú city. Tento strach ich môže brzdiť v tom, aby sa plne posunuli do vážnejších fáz vzťahu. Niekedy sa chlap tak uzavrie, že radšej bude sám, akoby mal zažívať sklamanie. Skús mu pomôcť a použi na neho liečivé triky, o ktorých sa dočítaš TU.

Strach o financie či majetok

Žiaľ, v dnešnom svete žijú aj také ženy, ktorým ide len o peniaze a majetky, a toho sa mnohí muži boja. Okrem iného sa na chlapov často vyvíja tlak, aby zabezpečili finančné zázemie pre rodinu. Strach z tejto zodpovednosti patrí medzi reálne dôvody, prečo sa rozhodnú cúvať.

Dlhodobý vzťah a nevyspelosť

Niektorí muži sa necítia na vážny vzťah, pretože ešte nedospeli. Musia sa s tým vyrovnať. Možno ešte neprekonali predchádzajúce sklamania, alebo jednoducho potrebujú viac času na to, aby si uvedomili svoje vlastné pocity a spracovali ich.

Nedokážu byť verní

Častý problém, kvôli ktorému chlapi nechcú ísť do vzťahu, je práve ten, že nedokážu sľúbiť vernosť. Stráviť celý život s jednou ženou je pre mnohých mužov náročné, a preto majú radi len nezáväzné stretávania. Toto celé sa však môže stávať najmä vtedy, ak mal partner za celý život len jednu frajerku.

Ak si vo vzťahu s mužom, ktorý sa bojí záväzkov, netlač na neho, inak sa môže stať, že ho úplne stratíš. Láska sa nedá vynútiť a to isté platí aj o vzťahu. Ak to tam raz nie je, nikdy to tam nebude.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating