Kamarátstvo s výhodami

Kamarátstvo s výhodami má svoje plusy, ale aj mínusy. Ak si chceš udržať nezáväzný s*x, musíš si určiť zdravé hranice. Pri takomto priateľstve musia ísť city bokom, inak to nedopadne dobre. 

Toto je 5 praktických rád, ktoré ti pomôžu nastaviť zdravé hranice a užívať si tento vzťah bez komplikácií.

Obaja musíte mať rovnaké názory a hranice

Ak chceš kamarátstvo s výhodami, musíš si uvedomiť, že tie správne hranice sú základom dobrého fungovania. Najprv spoločne diskutujte a dohodnite sa na tom, že city nebudú zohrávať žiadnu rolu. Dávaj si veľký pozor na to, aké pravidlá si určíte, inak môžete obaja skončiť so zlomeným srdcom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Nebozkávajte sa

Bozky síce dokážu zabezpečiť dokonalú predohru, no v konečnom dôsledku sa môžu vyskytnúť city, ktoré by v takomto vzťahu nemali byť. Kľúčom k úspešnému kamarátstvu s výhodami je pravidelná a otvorená komunikácia bez emócií. Ak sa niečo zmení, či už v tvojich pocitoch alebo potrebách, povedz mu to. Niekedy môže z takéhoto romániku vzniknúť láska, no ak o ňu stojí len jeden z vás, môže to vytvárať bolestivé momenty.

S*x výlučne len s ním

To, že máte kamarátstvo s výhodami ešte neznamená, že obaja môžete spávať aj s inými ľuďmi. Takéto hazardovanie môže spôsobiť, že ohrozíte svoje zdravie. Taktiež sa dohodnite na tom, či máte povolené randiť s inými ľuďmi, aby nedošlo k nedorozumeniam alebo sklamaniu.

Ak príde láska, ukonči to

Niekedy sa okolnosti zmenia a takéto kamarátstvo už viac nefunguje tak, ako si si predstavovala. Ak sa do teba zamiluje, ale ty necítiš to isté, ukonči to, pretože sa budete len trápiť. Samozrejme, ak sa otvorene porozprávate a zistíte, že obaja k sebe niečo cítite, premeňte to na vzťah.

Žiarlivosť nemôže mať žiadne miesto

V takejto situácii v žiadnom prípade nemôžeš žiarliť, ani vyvíjať tlak na toho druhého. Uvedom si, že ste len kamaráti, ktorí spolu spávajú a užívajú si. Ak žiarliš, znamená to, že k nemu niečo cítiš, a to nie je dobré znamenie. TU sa dočítaš o tom, či sa takémuto vzťahu treba vyhýbať alebo nie.

Kamarátstvo s výhodami môže fungovať len vtedy, ak sa nastavia jasné hranice a očakávania. Nezabúdaj, že kľúčom k takémuto vzťahu je otvorená komunikácia a úprimnosť. Nechoď do toho, ak k nemu niečo cítiš, pretože sa sama zničíš. Ak sa budeš riadiť týmito pravidlami, môžeš si užívať nezáväzný vzťah bez zbytočných komplikácií.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating