Bomba v škole - Falošná správa s doživotnými následkami

Strach o dieťa či svojich blízkych je jedným z najmocnejších, ktoré môže človek prežívať. Od začiatku školského roka museli takému rodičia na Slovensku aj v susednej Českej republike čeliť hneď niekoľkokrát. Keď im pristála správa zo školy, v ktorej stálo slovné spojenie „bomba v škole“. 

Šírenie falošnej poplašnej správy je trestným činom, avšak ani to nebráni ľuďom, aby takýto čin neustále opakovali. Neprihliadajú na nevinných a bezmocných, ktorí bývajú najviac takouto správou zasiahnutí, na deti.

V predchádzajúcom článku sme sa so psychologičkou Mgr. Vierou Škopovou z online poradne MOJRA rozprávali o motivácii páchateľov k takémuto činu, ale aj prečo bezpečnostné hrozby na našom území za posledný čas tak rapídne stúpli.

Tentoraz nám priblíži, aké dopady majú podobné situácie na psychiku či vývoj detí a prezradí aj to, ako ich môžeme chrániť.

„V škole je nahlásená bomba“ – správa, z ktorej mrazí

Niečo, čo nikto nechce, aby mu pristálo v mailovej schránke, najmä ak je v práci, niekoľko desiatok kilometrov od svojho dieťaťa, ktoré môže byť v potenciálnom nebezpečí. V neuveriteľnom nebezpečí. Z takých slov tuhne krv v žilách a bezmocnosť, ktorá v danej chvíli človeka prepadne je priam paralyzujúca.

Aj keď tušíš, že ide o falošný poplach, v duchu sa modlíš, aby si sa nemýlila. Bohužiaľ, nie je to tak dávno, kedy sme boli svedkami nevýslovnej hrôzy, ktorú si dovtedy nikto nedokázal ani predstaviť.

Ako chrániť deti aj seba pred prípadným rizikom

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life